March 7, 2021
Naslovna Moto Sport Ducati u MotoGP šampionatu do 2026. godine

Ducati u MotoGP šampionatu do 2026. godine

-

Ducati se takmiči u MotoGP šampionatu još od 2003. godine, a ovih dana su DORNA i Ducati vršili potpisivanje ugovora za period do 2026. godine. Budući da većini proizvođača ove godine ističu ugovori sa DORNA-om, svi žele da obnove ugovore, budući da je šampionat kompetentniji i zanimljiviji nego ikad pre.

DORNA je organizator MotoGP šampionata i da bi neki proizvođač učestvovao u MotoGP šampionatu mora da ima potpisan ugovor na određeni broj godina. Na kraju ove godine, većini timova ističe ugovor, te je ovo godina produžavanja ugovora.

KTM je nedavno produžio svoj ugovor sa DORNA-om, a sada je i Ducati učinio isto. Tako da ćemo prema novog ugovoru, Ducati gledati u MotoGP šampionatu do 2026. godine.

Ducati je značajn konkurent u poslednjih par godina. Od 2003. godine, pa zaključno sa prethodnom sezonom Ducati je osvojio 160 podijuma, uključujući i 51 pobedu. Osim toga, 2007. godine osvojili su svoju jedinu titulu sa Kejsi Stonerom. Sem te titule, Ducati je osvojio titule konstruktora 2007. i 2020. godine.

Ducati u MotoGP šampionatu do 2026. godine
Ducati u MotoGP šampionatu do 2026. godineKarmelo Espeleta i Klaudio Domenikali Foto: Copyright © 2017 Ducati Motor Holding spa

Ove godine Ducati će imati čak 6 motocikala na startnoj postavi. Dva fabrička motocikla u rukama Džek Milera i Frančeska Banjanje, dva satelitska u Pramac ekipi sa vozačima Zarkom i Horhe Martinom i dva pod vođstvom Avintia – VR46 ekipe za koju će voziti Luka Marini i Enea Bastianini.

Sa obzirom da Ducati svake godine pretenduje na titulu šampiona, trenutni vozački sastav u sve tri ekipe može biti prilično dobar po Ducati u narednom periodu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,285FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
114PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se