January 31, 2023
NaslovnaMoto GaražaJoš skuplja vožnja: poskupljuje osiguranje

Još skuplja vožnja: poskupljuje osiguranje

-

Znate onu izreku – “Nevolja nikad ne dolazi sama”. Kao da nije dovoljno što je cena goriva porasla vrtoglavo još na početku sezone, sada poskupljuje i osiguranje koje nas čeka prilikom svake registracije.

Svima je dobro poznato da se prilikom registracije vozila mora platiti i polisa osiguranja vozila. Upravo to osiguranje postaje skuplje za oko 20%. Dakle, ne poskupljuju sve dažbine koje se tiču registracije vozila, već “samo” osiguranje koje je inače pri registraciji vozila značajna stavka.

Mnogi mediji su preneli su već preneli vest o poskupljenju osiguranja. Kako prenosi Blic, Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije je u vezi poskupljenja izjavio sledeće:

“Osnovni razlog poskupljenja polise osiguranja od autoodgovornosti jeste rast cene rezervnih delova, uslovljen inflacijom na svetskom nivou. Tu je i rast cena usluga transporta i procene štete, a značajna stavka koja je uticala na poskupljenje su i više cene radnog časa u servisima jer smo dostigli cene koje su aktuelne u najrazvijenijim evropskim državama”.

Photo by Kampus Production: https://www.pexels.com/photo/man-people-woman-desk-8439708/

“Ukupna situacija na tržištu automobila se nepovoljno odražava na poslovanje društava za osiguranje u delu AO. Sa jedne strane, proizvode se sve sofisticiranija i skuplja vozila, pre svega električna, koja su podložnija oštećenjima, dok sa druge strane imamo evidentan skok cene polovnih vozila na tržištu, koja su reper za određivanje naknade šteta na vozilima”.

Veća cena polise će zavisiti i od toga koji stepen premijski stepen imate ili kolika je bila eventualna šteta nastala tokom aktuelne polise.

Iz osiguravajućih kuća povećanje cena osiguranja pravdaju i činjenicom da je poslednje poskupljenje bilo 2014. godine. To ni malo ne umanjuje činjenicu da nas čeka još jedan skuplji namet za koji ćemo svake godine morati da izdvojimo više novca.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.