April 15, 2021
NaslovnaMoto GaražaKawasaki Versys 1000S dolazi u tri verzije za 2021. godinu

Kawasaki Versys 1000S dolazi u tri verzije za 2021. godinu

-

Polako smo ušli u period godine kada proizvođači predstavljaju nove modele motocikala za sledeću sezonu. Kawasaki je predstavio Versys 1000S, koji za 2021. godinu dolazi u tri verzije. Verzije Tourer, Tourer Plus i Grand Tourer nose nešto više od dodatne opreme u odnosu jedna na drugu.

Kawasaki za sledeću godinu nije napravio neke radikalnije promene na Versys 1000S modelu namenjonm za duga putovanja. Popularni Kawasakijev tourer zadržao je netaktnut agregat, što znači da ga i dalje pokreće četvorocilindrični redni agregat sa radnom zapreminom od 1.043 cm3 i isporučuje 120 KS (88,2 kW) pri 9.000 O/min, uz maksimalni obrtni moment od 102 Nm pri 7.300 O/min.

U standardni paket na sve tri verzije Versys 1000S dolazi sa tri režima isporuke snage (i jedan dodatni režim koji vozač sam može da podesi prem svojim parametrima), KTRC kontrolom proklizavanja, tempomat, a preko IMU jedinice omogućena je i funkcija “cornering management” koja pored prezinije kontrole proklizavanja dozvoljava i mogućnost kontrole adaptivnih svetala.

Kawasaki Versys 1000S
Kawsaki Versys 1000S za 2021. godinu Foto: Kawasaki Press

Showa i Kawasaki blisko sarađuju, pa se tako na svim Versys 1000S modelima nalazi Showa obrnuta prednja viljuška sa prečnikom štapova od 43 mm na kojoj može da se podešava predopterećenje opruga i povrat. Zadnji gasni amortizer nudi mogućnost podešavanja predopterećenja opruge i povrat.

Od praktičnih stvari Versys 1000S nosi veći podesivi vetrobran. Za nešto niže vozače, po potrebi je na upit moguće ugraditi za 20 mm niže sedište. Kompletna LED svetlosna grupa zadužena je za osvetljenje i signalizaciju. Kawasaki u standardnu opremu navodi i grejače ručki i štitnike ručki.

Kawasaki Versys 1000S
Foto: Kawasaki Press

Razlika u paketima opreme

Glavna razlika između tri verzije leži u paketima standardne opreme i zapreminom kofera sa kojom dolaze.

Tourer verzija dolazi sa bočnim koferima zapremine 56 litara i torbama unutar kofera kao i sa tank padom.

Tourer plus pored identičnih bočnih kofera zapremine 56 litara i torbama unutar kofera, kao i tan padom, dolazi i sa svetlama za maglu kao standardnom opremom.

Grand Tourer Plus, pored bočnih kofera zapremine 56 litara, dolazi i sa gornjim koferom od 47 litara, zatim tank padom, svetlima za maglu, nosačem za GPS i “crash barovima”.

Kawasaki Versys 1000S
Foto: Kawasaki Press

Po principu “ne diraj ono što je već dobro”, Kawasaki nije napravio velika unapređenja, već je kao i što sami vidite u standardni paket ubacio nešto od opreme koja za koju je do sad trebalo dodatno da se plati. interesantno će biti ispratiti i da li se i koliko povećala cena za osnovnu Tourer verziju.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,271FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se