NaslovnaHumanostMoto Deda Mraz će i ove 2020. godine obradovati decu u Sremčici!

Moto Deda Mraz će i ove 2020. godine obradovati decu u Sremčici!

-

Tradicionalna akcija Moto Deda Mraz, u sklopu koje smo poslednjih 13 godina krajem decembra obučeni u odela Deda Mraza i na našim motociklima obradovali mališane u Domu za decu i mlade u Sremčici, održaće se i ove godine, uz određene neophodne izmene. Usled aktuelne pandemije i u skladu sa važećim epidemiološkim merama, nećemo moći da se okupimo ispred Skupštine grada Beograda, nećemo moći zajedno u svečanu vožnju do Sremčice niti da uđemo u dvorište doma. Ali, potrudićemo se da ne razočaramo mališane u domu.

Zbog aktuelnih mera protiv pandemije (zabrana okupljanja, manifestacija itd), nećemo moći da organizujemo okupljanje ispred Skupštine, niti defile do Sremčice, niti program u dvorištu Doma u Sremčici, kao što smo to ranije radili. Uprava doma nam je rekla da imaju izričitu zabranu ulaska za sve posetioce, tako da mi tehnički ne možemo ni u dom da uđemo.

Što se paketića tiče, ove godine ćemo isporučiti slatkiše u originalnoj ambalaži direktno domu. Razloga za to je više. Prvo, rizično je i naše tradicionalno pakovanje paketića (mora više ljudi da se okupi u zatvorenom prostoru…), a i uprava Doma nam je rekla da svakako paketiće oni ne daju direktno deci, već postepeno im dodaju te slatkiše uz obroke.

E sad, deca u Sremčici kao i sva druga deca, očekuju Deda Mraza. Jedino što deca u Sremčici očekuju da im dođe Moto Deda Mraz na motoru. Zato pokušavamo ipak da izdejstvujemo da nekoliko Deda Mrazeva na motorima uđe u dom (naravno, uz negativan PCR test i u dozvoljenom broju ljudi, sa maskom itd), obiđe svu decu i podeli im slatkiše i čestitke. Još uvek nemamo odobrenje za tu ideju, znaćemo uskoro.

U svakom slučaju, pozivamo vas da se priključite akciji! Za sve detalje posetite temu na našem forumu i pridružite se planiranju!

U međuvremenu, pogledajte kako je prošla akcija prošle godine.

Ivan Pavlović
Ivan Pavlović
Osnovao bjbikers.com sajt davne 2005. godine, sa idejom da okupi motocikliste koji vole putovanja, vikend vožnje, moto sport i samostalno popravljanje svojih dvotočkaša. Inicirao većinu tradicionalnih BJB akcija. Minimizovao je vožnju motocikla po gradu, fokusirao se na moto stazu i višednevna putovanja. Suprug, otac dvoje dece.