NaslovnaHumanostMoto Deda Mraz 2021 - Složno za radost mališana

Moto Deda Mraz 2021 – Složno za radost mališana

-

Prethodnog vikenda održana je 15. po redu tradicionalna Moto Deda Mraz 2021 akcija u kojoj je učešće uzelo veliki broj motociklista, firmi i pojedinaca. U ovoj zajedničkoj akciji još jednom smo uspeli da se okupimo u velikom broju, posetimo decu Doma u Sremčici i odnesemo paketiće za novogodišnje praznike.

Iako je akcija realizovana u nedelju 26.12.2021. godine, organizacija akcije započela je ranije. Već početkom decembra počelo se sa prikupljanjem donacija za paketiće. Veliki doprinos akciji dali su svi motociklisti koji su “kupili” Deda Mraz odela u nekoj od moto prodavnica koje podržavaju Moto Deda Mraz akciju. Na taj način, donirali su novac za paketiće, a za uzvrat dobili Deda Mraz odelo.

Zahvaljujući svim ljudima dobre volje koji su učestvovali u donacijama, sakupili smo sredstva za kupovinu slatkiša za 300 paketića, kao i nešto slatkiša van paketića koje će osoblje Doma za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici ravnomerno rasporediti na sve štićenike doma.

Osim slatkiša, mnoge firme i pojedinci doneli su i poklonili razne igračke koje su dodatno obradovale mališane.

Akcija je započela već u Petak pakovanjem paketića. Nekoliko članova ekipe sastalo se i uz veselu atmosferu sa puno elana spakovali su paketiće za mališane u Sremčici. Njima su se pridružila i deca pomoćnici Deda Mraza, koji su vredno pomagali pri pakovanju paketića za decu u Domu.

U Nedelju u prepodnevnim časovima počelo je okupljanje motociklista ispred Gradske Skupštine Beograda. Uprkos hladnom i vlažnom vremenu, okupilo se blizu 300 motociklista. Posle druženje i zajedničkog fotografisanja, svi motociklisti su složno i disciplinovano u koloni po 2 krenuli put Sremčice.

Ovim putem želimo da pohvalimo sve motocikliste koji su veoma pedantno i pažljivo vozili sve do Sremčice, održavajući kolonu jedinstvenom. Ponosni smo što akciju podržavaju istinski ljubitelji motocikala koji znaju kako treba da se ponašaju i na pravi način pokazuju kako se pravi motociklista ponaša u saobraćaju.

Nakon kraće vožnje stigli smo i do cilja naše akcije i podele paketića štićenicima doma u Sremčici.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo firmama Jaffa Crvenka, Coca Cola, Hahn&Kolb, MotoGarage i grupi zaposlenih iz OTP banke koji su pomogli i podržali Moto Deda Mraz 2021 akciju.

Već za Uskrs 2022. godine tradicionalno ćemo otići u posetu deci iz Doma u Sremčići, da im ponesemo obojena jaja i sa njima odigramo fudbal, kao i puno puta do sada.

Za diskusiju sa učesnicima Moto Deda Mraz 2021. akcije, možete posetiti temu na forumu jednostavnim klikom ovde.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprineli akciji i obradovali štićenike doma u Sremčici.

Vidimo se na sledećoj akciji!


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Ivan Pavlović
Ivan Pavlović
Osnovao bjbikers.com sajt davne 2005. godine, sa idejom da okupi motocikliste koji vole putovanja, vikend vožnje, moto sport i samostalno popravljanje svojih dvotočkaša. Inicirao većinu tradicionalnih BJB akcija. Minimizovao je vožnju motocikla po gradu, fokusirao se na moto stazu i višednevna putovanja. Suprug, otac dvoje dece.