NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoDucati Panigale V4 Bautista i Banjaja replike rasprodate u rekordnom roku

Ducati Panigale V4 Bautista i Banjaja replike rasprodate u rekordnom roku

-

Ducati je ove sezone imao verovatno svoju najbolju trkačku sezonu u svojoj istoriji. U čast dobrim rezultatima i šampionima u WSBK i MotoGP kategorijama izbacili su Ducati Panigale V4 modela u Bautista i Banjaja replikama.

U ovoj sezoni Ducati je uspeo da osvoji sve što se osvojiti može u dva najjača takmičenja na svetskom nivou. U MotoGP šampionatu Banjaja je osvojio titulu šampiona u konkurenciji vozača, a Ducati je osvojio titulu konstruktora i najbolje ekipe. Tako su prekinuli niz od 15 godina bez titule, jer je poslednju titulu osvoji Kejsi Stoner 2007. godine kada su se takmičili na motociklima radne zapremine od 800 cm3.

U WSBK šampionatu je situacija bila slična kao u MotoGP-u. Alvaro Bautista je završio posao koji nije uspeo 2019. godine – osvojio je titulu na Panigale V4R motociklu. Bautista je prekinuo niz od 10 godina bez titule za Ducati. Poslednju titulu u WSBK šampionatu za Ducati osvojio je Karlos Čeka 2011. godine na 1098R modelu.

Bautistina titiula na Panigale V4R-u značila je i da je Ducati po prvi put u WSBK šampionatu došao do titule na četvorocilindričnom V agregatu, budući da su sve prethodne titule osvojene na V2 mašinama.

Ducati Panigale V4 Bautista i Banjaja replike
Ducati Panigale V4 Bautista i Banjaja replike Foto: Ducati

Kako bi se odužili svojim vozačima, ali i ljubiteljima MotoGP i WSBK šampionata i navijčaima za Ducati, napravljene su verzije Panigale V4 modela sa oznakama Banjaje i Bautiste. Replike su rađene po uzoru na V4S modele, ali sa par izmena.

Obe verzije pored toga što dolaze u bojama ekipa za koje voze Bautista i Banjaja, imaće na sebi i nešto drugačije delove koje će ih isticati od standardnih V4R modela.

Brembo Stylema R kočione čeljusti na sebi imaju karbonske usisnike vazduha za bolje hlađenje. Karbonski detalji mogu se videti na poklopcu alternatora, štitinke od temperature, prekrivku zadnje viljuške i blatobrane. Osim toga oba V4 modela imaće STM-EVO suvo kvačilo i Akrapovič izduvni sistem koji je za 2 kg lakši od izudvnog sistema na normalnoj verziji.

Ducati Panigale V4 Bautista i Banjaja replike
Ducati Panigale V4 Bautista i Banjaja replike Foto: Ducati

Bautistina replika dolazi sa rezervoarom od brušenog aluminijuma i sa točkovima ofarbanim u srebrnu boju. Srebrna farba na točkovima u WSBK šampionatu nije radi estetike, već je utvrđeno da doprinosi bolje odvođenju tempterature sa zadnje felne i gume.

Naravno, obe verzije nosiće potpis Bautiste i Banjaje u zavisnosti od toga da li ste kupili verziju jednog ili drugog vozača. Potpisi se nalaze na rezervoaru, a nakon potpisivanja isti su zaštićeni lakom kako bi se sačuvali od zuba vremena.

Svaka verzija napravljena je u 260 primeraka (ukupno 520), a rasprodate su za svega par dana, tako da iako ste možda želeli da ih kupite, sada to više nije moguće, bar ne direktno od fabrike. Cena za svaki motocikl iznosila je 63.000 eura!


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.