May 25, 2020
Naslovna Garaža Moto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Stižemo i do predzadnjeg petka u ovoj 2019. godini. Za ovaj petak pripremili smo vam naš odabir najzanimljivijih moto vesti iz protekle nedelje. Nadamo se da će vam se dopasti naš izbor.

Honda proizvela 400 milioniti primerak motocikla

Sedamdeset godina od proizvodnje prvog motocikla, Honda proslavlja još jedan jubilej. Iz fabrike izlazi 400.000.000 -ti primerak motocikla. Fabrika je osnovana 1949. godine u Japanu, a prva fabrika van Japana otvorena je u Belgiji 1953. godine. Prvi motocikl koji je izašao iz Honde bio je model D-tip. Od tada pa do danas iz fabrike je izašao veliki broj različitih modela motocikala.

Moto vesti iz protekle nedelje
Honda D-tip

Ukoliko vas malo detaljnije zanima istorija Honde, predlažemo da pročitate serijal tekstova koji smo pisali ranije. Istoriju Honde možete pročitati ovde.

MV Agusta Superveloce 800 dobila prestižnu nagradu

MV Agusta oduvek je bila poznata po prelepom dizajnu svojih motocikala. Stopama legendarne MV Aguste F4, kao i modela Brutale krenuo je i novi model Superveloće 800. Najnovija nagrada koju je Superveloće 800 dobila ovih dana je nagrada asocijace industrijskog dizajna pokrajine Lombardi. Samo ćemo spomenuti da se u ovoj pokrajini u Italiji proizvode, Lamorgini, MV Agusta, Ferrari, Aprila, Ducati… Dakle, sam krem automobilske i motociklističe industrije.

Moto vesti iz protekle nedelje

Superveloće 800 privukla je veliku pažnju na svim sajmovima motocikala, te ova nagrada dolazi zasluženo za sav trud i rad koji uložen u stvaranje ovog motocikla. Ime čoveka zaslužnog za dizajn Superveloće -a glasi Adrian Morton.

Hayabusa bi mogla da se vrati na tržište 2021. godine

Dok svetom moto industrije kruže priče o odlasku legendarne Suzuki Hayabuse u istoriju, sa druge strane stižu vesti da bi Hayabusu ipak mogla da se vrati u prodaju u skorijoj budućnosti.

Pojavili su se patentni od strane Suzuki -ja na kojim se vidi da će nova Hayabusa imati agregat radne zapremine od 1.440 cm³. što je za 100 cm³ više u odnosu na poslednju generaciju Hayabuse. Prema prvim informacija, novu Hayabusu koja zadovoljava EURO5 emisioni standard možemo videti već 2021. godine.

Suzuki Hayabusa

Lorenco se vraća u MotoGP šampionat

Ovih dana počela je da kruži vest da se Horhe Lorenco vraća u MotoGP šampionat. Vest je potekla od samog Lorenca, koji je u intervijuu za Austrijsku televiziju izjavio da će se 2020. godine vratiti u MotoGP šampionat.

Horhe Lorenco

Lorenco nije tačno izjavio u kom svojstvu se vraća u šampionat. Nagađaju se dve uloge: jedna je da će biti komentator, a druga da će biti test vozač za Yamahu. Za sada se još ne zna pouzdano koja od ove dve verzije je verovatnija, ali uskoro očekujemo potvrdu.

Andrea Janone suspendovan zbog dopinga

Andrea Janone mogao bi da završi svoju MotoGP karijeru ranije nego što je planirao. Objavljena je vest da je Janone pao na doping testu i da je u njegovom uzorku pronađen anabolički steroid.

Janone je izjavio da se nije dopingovao i da zahteva da se odmah uradi još jedan test kako bi dokazao da je nevin. Istina je da je ova vrsta steroida prisutna u nekim lekovima, kao i da se koristi posle operativnih zahvata.

Andrea Janone

Ukoliko se utvrdi da je Janone uzimao nedozvoljena doping sredstva, mogao bi da dobije zabranu nastupa na takmičenjima u trajanju od četiri godine. To bi značilo kraj karijere za Janonea.

To bi bilo sve što se tiče našeg izbora moto vesti iz protekle nedelje. Nadamo se da ste uživali u našem izboru vesti.

Novi broj Bjbikers magazina ugledao je svetlost dana u digitalnom formatu. Broj 6 Bjbikers magaziina možete prelistati ovde.

Bjbikers časopis
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
17,687FanovaLajkuj
1,267PratilacaZaprati
101PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se