NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Konačno smo došli do poslednjeg petka u ovom teškom mesecu u kojem smo bili uskraćeni za vožnje preko vikenda. Kako bi vam bilo lakše da prebrodite i ovaj nadamo se poslednji vikend u izolaciji, pripremili smo za vas par moto vesti iz protekle nedelje.

Norton otkupila firme iz Indije

Čitava zbrka oko kompanije Norton konačno je završena. Pošto je Norton otišao u stečaj pod kontroverznim okolnostima i posle svih peripetija, Norton je konačno dobio novog vlasnika. Novi vlasnik Nortona postala je kompanija TVS iz Indije koja je otkupila Norton za 16 miliona funti.

Moto vesti iz protekle nedelje
Moto vesti iz protekle nedelje

TVS ima u planu da uvede nove tehnologije na Norton motocikle i da omasovi proizvodnju. TVS je kompanija koja se u Indiji bavi proizvodnjom motocikala i u prošloj godini prodali su čak 2,82 miliona motocikala! To je dobar pokazatelj da TVS nema nameru da se “igra” sa Nortonom poput prethodnih vlasnika. Nadamo se da ćemo brzo videti nove Norton modele motocikala.

BMW i KTM neće učestvovati na EICMA sajmu motocikala

Zbog situacije sa COVID-19 virusom mnogi proizvođači u Evropi već sada osećaju ekonomske posledice, budući da su mnoga predstavništa i servisi širom Evrope zatvoreni.

Moto vesti iz protekle nedelje BMW
Moto vesti iz protekle nedelje Foto: BMW Press

Stoga su BMW i KTM rešili da ove godine neće učestvovati na Intermot i EICMA sajmovima motocikala koji su zakazani za oktobar, odnosno novembar ove godine. BMW i KTM svoje nove modele predstaviće putem online prezentacije.

Proizvođači motocikala traže odlaganje EURO5 standarda

Od 1. januara 2021. godine u Evropi bi na snagu trebao da stupi zakon o obaveznom EURO5 emisionom standardu za sve motocikle koji budu proizveden u 2021. godini. Zbog situacije sa COVID-19 virusom, proizvođači su ekonomski pogođeni, ali su i razvojni procesi zaustavljeni. Iz ovih razloga proizvođači motocikala traže da se odloži primena pravila o EURO5 emisionom standardu za motocikle. Proizvođači žele da se uvođenje EURO5 emisionog standarda odloži do 1. januara 2022. godiine.

Foro: Ducati Press

Budući da su moto industrija i moto sport prilično pogođeni trenutnom situacijom, u ovim sferama manjka i dešvanja, te smo stoga danas pripremili samo ove tri vesti. Nadamo se da ćemo već za sledeći petak imati više vesti na raspolaganju.

Ukoliko želite da diskutujete o moto sportu, predlažemo da svratite do našeg dela podforuma posvećenog sportu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.