November 27, 2020
Naslovna Garaža Moto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Stigli smo do kraja još jedne radne nedelje. Donosimo vam nove moto vesti iz protekle nedelje koje se tiču moto sporta i moto industrije.

KTM sprema nove modele do 500 ccm

Ovu vest smo već ranije objavljivali u nekom od naših izdanja odabranih vesti. Ovog puta došli smo do informacije o tome se modeli spremaju, a koristiće dvocilindrične redne agregate sa radnom zapreminom od 490 ccm.

Ukoliko su glasine tačne uskoro možemo očekivati premijere sledećih modela:

  • KTM 490 Duke
  • KTM RC 490
  • KTM 490 Adventure
  • KTM 490 Supermoto
  • KTM 490 Enduro
vesti iz protekle nedelje

Svi ovi modeli imaće ograničenje snage na 35 kW što znači da će moći da se voze sa A2 kategorijom.

Kawasaki najavio novi turbo model

Kawasaki je putem “teasera” najavio novi model sa turbo punjačem. Trenutno nema puno informacija o novom modelu, ali pretpostavljamo da će se raditi o koji sličan sadašnjoj Ninja H2R -u. Do otkrivanja novog Kawasaki -jevog turbo modela moraćemo da sačekamo 23. oktobar.

Toprak Razgatlioglu prelazi u Yamahu

Toprak Razgatlioglu i Yamaha zvanično su objavili da će Razgatlioglu od sledeće sezone voziti za fabrički tim Yamahe. Razgatlioglu je odluku da pređe u Yamahu doneo posle trke 8 sati Suzuke. Timski kolega Razgatliogluu biće Van der Mark, dok će Aleks Louz napustiti fabrički tim Yamahe.

vesti iz protekle nedelje

Rosi i Silvano Galbusera prekidaju saradnju

Silvano Galbusera koji je trenutno Rosijve glavni mehaničar na kraju sezone završiće saradnju sa Rosijem. Valentino Rosi je na konferenciji za novinare pred trku na Tajlandu izjvaio da Galbusera od sledeće sezone neće biti u njegovom timu.

Galbusera i Rosi neće sarađivati sledeće sezone iz razloga što je Galbusera postalo naporno da tokom cele godine putuje. Galbusera ipak neće napuštati Yamahu, već će biti u Yamahinom Evropskom test timu.

vesti iz protekle nedelje

Rosijev novi glavni mehaničar biće David Munjoz trenutno radi u Rosijevom Moto2 timu, a bio je i glavni mehaničar Banjaji u godini kada je osvojio titulu šampiona.

Sledeće nedelje očekujte nove moto vesti iz protekle nedelje.

Za komentare u vezi vesti iz moto sporta predlažemo da svratite do naše teme na forumu.

BJBikers Magazin, #5
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,414FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
114PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se