NaslovnaMoto SportMotoGP Brno 2020 - KTM i Binder do pobede!

MotoGP Brno 2020 – KTM i Binder do pobede!

-

Upravo je na stazi Brno u Češkoj završen trkački vikend, koji je bio težak za vozače u MotoGP, Moto2 i Moto3 kategoriji. Loš asfalt bio je glavni izazov za vozače, koji su dali sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat. Na kraju smo dobili fantastičnu trku sa neočekivanim pobednikom!

Trkački dan je naravno otvoren sa Moto3 kategorijom, koja je prema standardima ove kategorije imala prilično mirnu trku. To “mirna” trka naravno ne znači da nije bilo borbe za pobedu. U prvoj polovini trke oko 20 vozača je bilo u 2 sekunde, ali već od polovine trke napred se odvijila grupa bržih vozača koju su činili Denis Fođija, Albert Arenas, Antroneli, Ogura, Suzuki, Masia i još par vozača.

Iz prve grupe u poslednjoj trećini trke pali su Suzuki i Masia, a Denis Fođija konstantno je uspevao da odoli napadima ostalih vozača. U samoj završnici trke, Fođija se dobro branio i bio je jak na kočenju, zahvaljujući čemu je došao do svoje prve pobede u Moto3 kategoriji. Do ciljne linije za drugo i treće mesto borili su se Alberta Arenas i Ai Ogura. Arenas je uspeo da savlada Oguru za drugu poziciju, dok je Japancu pripala treća pozicija. Četvrto mesto osvojio je Antoneli, a peto Džon Mekfi.

MotoGP Brno
Rezultati Moto3 trke

U Moto2 kategoriji takođe smo imali statičnu trku po pitanju promena pozicija. Pol poziciju osvojio je Džo Roberts, ali je najbolje startovao Enea Bastianini ispred Alesk Louza, dok je Roberts vozio odmah iza njih na trećoj poziciji. Tokom trke, Bastianini, Louz i Roberts držali su svoje pozicije do kraja završivši istim redosledom. Bastianiniju je ovo druga uzastopna pobeda i sada vodi u šampionatu ispred Marinija koji je trku završio na četvrtom mestu. Louzu je ovo prvi podijum još od 2016. godine, dok je Robertsu ovo prvi podijum u Moto2 kategoriji.

MotoGP Brno
Rezultati Moto2 trke

Au kakva MotoGP trka! Samo ćemo da počnemo sa tim da je Zarko startovao sa pol pozicije. Međutim, Morbideli je imao odličan start i odmah se dao u beg brzo napravivši preko sekundu prednosti u odnosu na Kvartarara, dok je treći bio A. Espargaro na Apriliji! Iza je brzo krenula žurka. Binder, Pol Espargaro i Zarko počeli su da progone vodeće.

Binder je bio čovek dana. Mnogo je bio brži od vozača ispred sebe. Prvo je prestigao Pol Espargara, pa Aleš Espargara, Zarka, i dao se u motanje Kvartarara koji se borio za gripom zadnje gume. Kada je prestigao Kvartarara, Morbideli nije bio daleko i stigao ga je u poslednjoj trećini trke i brzo prestigao. Zatim se dao u bekstvo i uspeo je da napravi veliku prednost donevši prvu pobedu za KTM i svoju prvu pobedu!

Drugo mesto pripalo je Morbideliju, a za treće se jedva izborio Zarko. Zarko je imao incident sa Pol Espargarom kada je u prvoj krivini Pol Espargaro “legao” na Zarka i pri tome pao. Zarko nije bio kriv, ali je MotoGP direkcija izdala kaznu “long lap”. Zarko je munjevito odradio kaznu i uspeo da se vrati na treće mesto! Do kraja je Zarko potrošio zadnju gumu i Rins ga je progonio do samog kraja. Podijum se odlučio u poslednjoj krivini. Zarko je ipak jedva uspeo da osvoji neverovatan podijum!

Rezultati MotoGP trke Brno 2020
Rezultati MotoGP trke Brno 2020

Neverovatna trka na Brnu i sva trojica na zasluženim pozicijama na podijumu!

Za diskusiju o MotoGP trkačkom vikendu na stazi Brno, predlažemo da svratite do teme na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.