May 10, 2021
NaslovnaMoto SportMotoGPMotoGP Portimao - Yamaha opet najbrža

MotoGP Portimao – Yamaha opet najbrža

-

Još jedan dobar trkački vikend ostaje iza nas. MotoGP na stazi Portimao opet je doneo uzbudljivu trku sa puno promena. Yamaha, Suzuki, Ducati, KTM i Aprilia bili su konkurentni, a nezgodna priroda staze Portimao nekim vozačima bila je noćna mora.

Moto3 – Zvezda je rođena!

Više nego zanimljiva Moto3 trka. Iako nije bila klasična Moto3 trka sa mnogo promena vođstva, ipak nas je deset vozača držalo napetim tokom cele trke. Dva najzaslužnija vozača za odličnu trku su Denis Fođija i Pedro Akosta.

Njih dvojica držali su pozicije 1 i 2 skoro tokom cele trke. Zapravo, Fođija je vodio sve do poslednjeg kruga, a Akosta je strpljivo čekao sam kraj trke kako bi pokušao da prestigne Fođiju. Akosti je pošlo za rukom da u poslednjem sektoru staze prestigne Fođiju, a zatim je uspeo da sačuva prednost do ciljne linije, uprkos tome što je pri prolazu kroz poslednju krivinu imao moment kada mu je zadnji točak proklizao. Bez obzira na to, šesnaestogodišnji Pedro Akosta uspeo je da pobedi i tako postane najmlađi vozač u istoriji koji je odneo podijume na prve tri trke.

Da podestimo, Pedro Akosta je pobedio na prošloj trci u Kataru kada je startovao iz boksa.

Treće mesto na trci osvojio je Andrea Minjo.

MotoGP Portimao
Rezultati Moto3 trke Source: MotoGP.com

MotoGP – Kvartararo bez greške

MotoGP trka je do poslednje trećine bila napeta, bar što se tiče pobednika trke. Zarko, Rins, Mir, Markez i Kvartararo dobro su startovali. Markez nije uspeo da održi ritam vodećih, ali je trku uspeo da završi na odličnom sedmom mestu.

Broba za pobedu vodila se između Zarka, Kvartarara, Rinsa i Mira. Kvartararo i Rins odvojili su se od Mira i Zarka. Zatim su Kvartararo i Rins razmenjivali najbrže krugove i rekord staze. Rins je pratio Kvartarara sve do pred poslednju trećinu trke kada je napravio grešku i pao, prepustivši tako Kvartarara da se bez borbe odveze do druge uzastopne pobede. Kvartararo je celu trku odvezao bez greške i zasluženo došao do pobede i vođstva u šampionatu.

Za podijum su se boril Zarko, Mir i Banjaja koji je probio sa 11. pozicije. Zarko je napravio grešku i pao, izgubivši tako priliku da se ponovo popne na podijum. Banjaja je do kraja uspeo da se odbrani do Mira i dođe do još jednom podijuma, a Mir je upisao prvi podijum u ovoj sezoni.

MotoGP Portimao Rezultati MotoGP trke Source: MotoGP.com

Sledeća trka vozi se 02. maja na stazi Herez u Španiji. Za komentare i diskusiju o MotoGP trkačkom vikendu na stazi Portimao možete posetiti našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,267FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se