NaslovnaMoto GaražaObjavljena cena za Suzuki GSX-8S za Srbiju

Objavljena cena za Suzuki GSX-8S za Srbiju

-

Suzuki je posle nekoliko godina stajanja u mestu konačno krenuo napred predstavivši par novih motocikala. Jedan od dva sasvim nova motocikla je GSX-8S, naked sa dobrim performansama i solidnom opremom. Osim dobrih performansi, cena za Suzuki GSX-8S je više nego konkurentna, a pomenuti motocikl ove nedelje stiže u salon firme Euro Sumar, jedinog ovlašćenog uvoznika za Suzuki motocikle u Srbiji.

Pravila igre se menjaju. Tržištem motocikala srednje radne zapremine trenutno vladaju redni dvocilindraši. Suzuki je bio jedini proizvođač koji je odolevao promenama, ali su rešili da uhvate prikjučak i da na tržište nakde motocikala ponude još jedan, savremeniji naked.

Vremešni SV650 je i dalje prisutan u ponudi, ali je Suzuki pored SV650 modela napravio i GSX-8S. Moderniji i snažniji motocikl napravljen za kupce koji ne žele V2 agregat koji pokreće SV650.

cena za Suzuki GSX-8S
Foto: Suzuki

Respektabilna snaga

GSX-8S pokreće redni dvocilindraš sa radnom zapreminom od 776 cm3. Suzuki se potrudio da zadrži isporuku snage i zvuk kao na V2 agregatu te su postavili raspored paljenja od 270 stepeni. Tako je dobijena linearnija isporuka snage koja počinje od niskih do visokih obrtaja i kombinuje karakteristike V2 i rednog agregata.

Agregat isporučuje 82,9 KS (61 kW) na 8.500 O/Min i maksimalni obrtni moment od (za ovu radnu zapreminu) respektabilnih 78 Nm na 6.800 O/Min.

Foto: Suzuki

Šestostepeni menjač uparen je sa novim “Assist” kvačilo koje zahteva manji pritisak na polugu kvačila prilikom promene stepena prenosa. Kvačilo će se svakako ređe koristiti na GSX-8S modelu pošto fabrički dolazi sa kvik šifterom koji funkcioniše pri promeni stepena prenosa naviše i naniže.

Konačno dobre kočnice

Čelična cevasta šasija napravljena je da pruži optimalnu krutost i veliku stabilnost pri pravolinijskom kočenju i ubrzanju, a da pri tome ima i solidne upravljačke sposobnosti.

Ogibljenje potpisuje marka KYB. Obrnuta prednja viljuška ima ima hod od 130 mm. Iako nije potpuno podesiva, prednja viljuška nudi mogućnost podešavanja predopterećenja prednje viljuške, dok je zadnji amortizer podesiv.

Suzuki konačno nije štedeo na kočnicama! GSX-8S napred poseduje dva diska prečnika 310 mm i više nego dobre Nissin četvoroklipne, radijalno postavljene kočione čeljusti. Nazad se nalazi Nissin jednoklipna kočiona čeljust.

Foto: Suzuki

Za razliku od V-Strom 800DE modela koji ima užu zadnju gumu, GSX-8S poseduje drugačiju zadnju viljušku koja prima gumu dimenzija 180/55 ZR17 (napred se nalazi standardna guma dimenzije 120/70 ZR17).

Rezervoar je zapremine 14 litara, a ukupna masa motocikla sa svim tečnostima iznosi 202 kg.

Odličan elektronski paket

Suzuki u poslednje vreme nesebično ugrađuje sve dodatke koji dolaze kao standardna oprema. Fabrički Suzuki GSX-8S dolazi sa pomenutim kvik šifterom koji funkcioniše pri promeni stepena prenosa naviše i naniže, zatim zahvaljujući “Ride-by-wire” sistemu ima niz elektronskih pomagala poput kontrole proklizavanja (tri režima: A, B, C), tri mape isporuke snage (A, B, C) i pomoć pri kretatnju iz mesta (automatsko dodavanje gasa).

Foto: Suzuki

TFT instrument tabla je u potpunosti kolorizovana na kojoj se nalaze sve bitne i manje bitne informacije.

Prihvatljiva cena

Euro Sumar (ovlašćeni uvoznik za Suzuki, Moto Morini i SYM) nam je dostavio cenu i dostupnost za GSX-8S. Suzuki GSX-8S dolazi po promotivnoj ceni od 9.250 EUR. Kada se pogledaju ostali konkurentni modeli iz ove klase i kada se uporedi oprema sa kojom dolazi, po ovoj ceni GSX-8S je više nego konkurentan.

GSX-8S do kraja nedelje stiže u salone i biće odmah dostupan za isporuku u sve tri opcije boja. Više informacija možete dobiti u Euro Sumar salonu koji se nalazi na adresi Vojislava Ilića 145 u Beogradu ili možete posetiti njihov web sajt.

Za utiske o Suzuki GSX-8S-u možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.