NaslovnaMoto GaražaPosetite virtuelni muzej Honde u Twin Ring Motegiju

Posetite virtuelni muzej Honde u Twin Ring Motegiju

-

Prošle nedelje vodili smo vas u obilazak virtuelnog Ducati muzeja, a za ovu nedelju odabrali smo novi virtuelni muzej. Ovog puta na redu je virtuelni muzej Honde pokraj staze Twin Ring Motegi.

U ovom velikom muzeju možete pronaći sve istorijske proizvode Honde. U muzeju se pored motocikala nalaze i neki modeli automobila. Muzej nosi naziv Honda Collection hall i otvoren je 1998. godine, ne samo da bi obeležila pedeset godina postojanja brenda, već i da bi pokazala snove i strast koje su inspiracija i serijskim proizvodima i trkačkim mašinama.

virtuelni muzej Honde
virtuelni muzej Honde

3 sprata Hondine istorije

Virtuelna tura zaista dočarava pravi muzejski obilazak, dozvoljavajući nam da se osetimo kao da smo zaista otputovali u Hondinu postojbinu i iznova proživeli 70 godina istorije ove kompanije.

Na drugom nivou prikazani su automobili, motocikli i drugi pogonski proizvodi, a tu se nalaze i istinske zvezde – kompaktni sportski model iz 1963. S500 kao i neki od legendarnih modela kao što su Prelude, NSX i Civic. Izložba takođe nudi pogled na evoluciju japanske proizvodnje automobila, sa posebnim akcentom na mikro vozila koja su bila veoma popularna u Japanu.

Prikazani su neki od najranijih modela, kao što je HONDA N360, prvi mali serijski automobil koji je počeo sa prodajom 1968. godine. Možete pronaći i istinske ikone dvotočkaša kao što su CB750, najviše proizvođen serijski četvorocilindraš, kao i NR.

Treći sprat posvećen je Hondinoj strasti prema moto sportu. Tu se nalaze jednosedi, GT i motocikli kojima se HONDA takmicila nekada i sada. I ovde se nalaze prave ikone kao što su McLaren-Honda koju je vozio Ayrton Senna, kao i šestocilindricni RC166 koji je izvojevao pobede na Isle of Man TT i kog je vozio Mike Hailwood.

Hondin virtuelni muzej možete posetiti jednostavnim klikom na ovaj link. Uživajte!


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.