NaslovnaMoto SportPredstavljanje ekipa: Tech3 liči više na fabrički tim od fabričkog tima

Predstavljanje ekipa: Tech3 liči više na fabrički tim od fabričkog tima

-

Znamo da se sezona polako približava, čim počne predstavljanje ekipa za tekuću sezonu. Posle Ducatija, na red je došao KTM sa svojom fabričkom i Tech3 ekipom. Zanimljivo i simpatično je to što Tech3 više liči na fabrički tim nego zvanični fabrički tim.

Hajde već kad sam počeo sa time da Tech3 liči na fabričku ekipu da objasnim i zašto je to tako. Kao što ćete kasnije i videti na slikama, KTM RC16 Tech3 ekipe biće u narandžastoj KTM boji, sa natisom “KTM” preko sredine motocikla, dok se na dnu nalaze nalepnice i reklame par sponzora.

Razlog za to je što Red Bull tokom prošle sezone nije produžio ugovor sa Tech3 ekipom. Tech3 ekipa nije se puno nervirala oko toga, pošto imaju potpisan ugovor oko finansiranja direktno sa KTM-om i ne zavise toliko od sponzora. Očigelno je da KTM nije uspeo da nađe glavnog sponzora za Tech3 ekipu, pa su se u fabrici odlučili da “za sve pare” promovišu KTM.

KTM i Tech3 ekipe
KTM u prelepim i jednostavnim bojama Foto: Philip Platzer, KTM

Bez sumnje, Tech3 ekipa imaće verovatno najlepše grafike na celoj startnoj postavi. Kad smo kod same ekipe, jedina promena (osim grafika i boje) je dolazak Daniila Petrućija u ekipu.

Petrući je već izjavio da je imao najduži tehnički sastanak u svojoj karijeri i da su ineženjeri iz KTM postavljali gomilu tehničkih pitanja oko Petrućijevog iskustva u Ducatiju.

KTM i Tech3 ekipe
Danilo Petrući prvi put na KTM-u Foto: Philip Platzer, KTM

Iker Lekuona nije imao sretan završetak sezone jer je bio pozitivan na COVID 19 virus, te je propustio nekoliko trka. Zato u ovu godinu ulazi sa velikim ambicijama, naročito kad se osvrne na to da je Oliveira prošle godine pobedio na dve trke.

KTM i Tech3 ekipe
Iker Lekuona Foto: Philip Platzer, KTM

KTM sa dva opasna potencijala

Jedna od dve ekipe koja ima vozače sa opasnim potencijalo je upravo fabrička KTM ekipa. Binder i Oliveira pokazali su da zaslužuju mesto u bilo kojoj fabričkoj ekipi. Oba vozača su mlada i brza, a povrh toga imaju “trkačku inteligenciju” i ne daju se lako omesti u nameri.

To naročio važi za Oliveiru koji je na završnici sezone na domaćem terenu bukvalno obrisao pod sa konkurencijom.

KTM i Tech3 ekipe
Migel Oliveira u fabričkm KTM bojama Foto: Philip Platzer, KTM

Bred Binder ako ove sezone reši probleme u kvalifikacijama, uvek će biti pretnja za najviša mesta.

KTM i Tech3 ekipe
Bred Binder Foto: Philip Platzer, KTM

Za razliku od Tech3 ekipe, fabrička KTM ekipa zadržala je natpise “Red Bull” na bočnim strana oklopa. Grafike fabričke ekipe pomalo podsećaju na prošlogodišnje boje Tech3 ekipe.

Ukoliko fabrička i Tech3 KTM ekipe nastave tamo gde su stali prošle godine, ne bi bilo čudno ni da vidimo KTM sa svojom prvom MotoGP titulom.

Za komentare i diskusiju o vestima iz moto sporta možete posetiti i našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.