NaslovnaMoto GaražaRoyal Enfield cenovnik motocikala za 2023. godinu

Royal Enfield cenovnik motocikala za 2023. godinu

-

Royal Enfield poslednjih par godina u ponudi ima gamu motocikala koja je postala popularna. Naročitu pažnju privlače modeli u radnoj zapremini od 350 cm3. Kako biste bili informisani o trenutnim cenama za 2023. godinu, donosimo vam Royal Enfield cenovnik motocikala i kratak osvrt na njihovu ponudu.

U svojoj ponudi Royal Enfield trenutno ima osam modela u rasponu od 350 do 650 cm3 što daje alternativu kupcima između motocikala manje i nešto veće snage.

Kratak pregled započećemo od najmanje radne zapremine.

Royal Enfield Meteor 350

Meteor 350 je prvi među modelima iz Royal Enfield platforme sa novim vazdušno–uljno hlađenim agregatom radne zapremine od 349 cm3 i snagom od 20,2 KS. Iako ima agregat manje radne zapremine, njegov petostepeni menjač uspeva da iznese svu snagu.

Krstareću brzinu od 90 – 100 km/h održava sasvim lako, ali njegova namena je uživanje u vožnji i retro detaljima koji preovlađuju celim motociklom. Jedina modernija stvar ogleda se u vidu analogno–digitalne instrument table, a postoje i modeli sa dodatnim okruglim satom koji služi za navigaciju i povezan je sa Google Maps mapama.

U zavisnosti od boje, cena za Royal Enfield Meteor 350 se kreće od 4.900 – 5.200 EUR.

Foto: Royal Enfield

Royal Enfield Hunter 350

Hunter 350 je na tržište izašao u avgustu 2022. godine i brzo je postao jedan od popularnijih motocikala iz Royal Enfield ponude. Pokreće ga identičan agregat kao i Meteor 350, s tim što Hunter 350 ima drugačiji dizajn i namene, te spada u svestranije motocikle.

Masa motocikla spremnog za put sa svim tečnostima iznosi 181 kg i uz rezervoar zapremine 13 litara i potrošnju od oko 3 litre možete preći lepe distance.

Cena za Royal Enfield Hunter 350 ide od 4.900 – 5.050 EUR u zavisnosti od boje.

Royal Enfield Classic 350

Ukoliko ste ljubitelj klasičnih retro motocikala, onda treba u razmatranje da uzmete Royal Enfield Classic 350. Agregat je identičan njegovim prethodnicima iz dva pasusa iznad. Njegova suština je uživanje u vožnji pravog klasika kao i neodoljiva harizma i vraćanje u neka davna vremena kada je sve bilo jednostavnije.

Royal Enfield Classic 350 dolazi u tri boje i u zavisnosti od toga koju boju odaberete cena se kreće od 5.350 – 5.500 EUR.

Foto: Royal Enfield

Royal Enfield Himalayan

Himalayan spada u nešto snažnije motocikle iz Royal Enfield familije. Reč je o motociklu koji je naročito popularan jer spada u adventure segment. Ukoliko ste nekad u nekom filmu videli one manje motocikle koji se veru po raznim brdima i planinama i preživljavaju svašta – Himalayan je upravo jedan od tih.

Pokreće ga takođe jednocilindrični vazdušno hlađeni agregat radne zapremin od 411 cm3 sa maksimalnom snagom od 24,5 KS i petostepenim menjačem. Uz malu potrošnju i rezervoar od 15 litara, Himalayan je predviđen da savlada solidne distance između dve posete benzinskoj pumpi.

Poseduje prednju viljušku sa relativno dužim hodom od 200 mm, dok zadnji amortizer ima hod od 180 mm. Generalno je Himalayan napravljen u adventure dizajnu i spreman je za savladavanje terena van asfalta.

Cena za Royal Enfield Himlayan se kreće od 5.600 – 5.700 EUR, u zavisnosti od toga za koju se boju odlučite.

Royal Enfield cenovnik motocikala za 2023. godinu
Foto: Royal Enfield

Royal Enfield Scram 411

Na bazi Himalayan modela, Royal Enfield je napravio Scram 411, moderniju interpretaciju Himalayana. Pokreće ga isti agregat od 411 cm3 sa 24,3 KS i 32 NM obrtnog momenta.

Što se dizajna tiče, Scram 411 je nešto između adventura i scramblera. Jednostavne crte i rešenja, rezervoar od 15 litara, teleskopska viljuška sa štapovima prečnika 41 mm i gume predviđene za silazak sa asfalta daju ovom motociklu specifičan i zanimljiv šmek.

Royal Enfield Scram 411 u zavisnosti od boje se kreće od 5.500 – 5.600 EUR.

Royal Enfield Interceptor

Interceptor je 1960–tih i 1970–tih godina bio kultni model iz Royal Enfielda, a sada je to ime ponovo vraćeno u život sa sličnom koncepcijom.

Kao i nekad i sada ga pokreće redni dvocilindraš, ovog puta sa radnom zapreminom od 647,95 cm3 i maksimalnom snagom od 47,4 KS. Hlađenje se obavlja vazdušno–uljnim putem.

Dizajn Interceptor modela ostao je veran tradiciji, te je i on urađen u retro stilu sa dva auspuha, po jedan iz svakog cilindra koji se pružaju sa leve, odnosno desne strane motocikla i daju lepu simetriju.

Royal Enfield Interceptor dolazi po ceni koja se kreće u rasponu od 7.400 – 7.800 EUR. Ponovo, cena zavisi od odabira jedne od tri kombinacije boja.

Royal Enfield GT

Još jedno ime koje je Royal Enfield oživeo iz prošlosti jeste oznaka GT ili sa punim imenom i prezimenom Continental GT. Najveća razlika je što je nekadašnji GT imao radnu zapreminu od 250 cm3, a ovaj današnji GT koristi dvocilindrični agregat 647,95 cm3 kao i Interceptor. Dakle, tu razlike neke i nema.

Razlika dolazi mahom u dizajnu. Ljubitelji caffe racera će voleti ovaj model jer je reč upravo o tome: neo retro caffe raceru, koji je pak i nešto više od toga, pošto Royal Enfield u sve unese i nešto praktičnosti, tako da sa Continental GT modelom možete da se vozite i dalje od kafića, tj. da se otisnete u neke lepe predele, na primer.

Cena za Royal Enfield Continental GT se u zavisnosti od kombinacije boja kreće od 7.600 EUR za  jednobojnu verziju, do 8.00 EUR koliko košta hrom verzija.

Royal Enfield Super Meteor

Najlepše ostaje za kraj, ako mi dozvolite da subjektivno ocenim neki motocikl. Super Meteor je veći i snažniji i insipiracija je nađena u Meteor 350 modelu. Ponovo se agregat deli sa prethodnim modelima iz familije dvocilindraša od nepunih 650 cm3.

Impresivno je to koliko je Royal Enfield mislio na svaki detalj ne samo na Super Meteor modelu, već generalno. Kao da je reč o ručno pravljenim i unikatnim modelima. Završni delovi od hroma, posvećenost detaljima da sve bude na svom mestu, da ne uđe u kič, a da opet bude lepo. Kao neko umetničko delo. Zaista, svaka čast Royal Enifeldu na dizajnu koji radi i na agregatima koji su se do sada pokazali izdržljivim.

Super Meteor je ujedno i najskuplji model iz Royal Enfield ponude i za njega je potrebno izdvojiti od 7.990 EUR do 8.400 EUR, ponovo u zavinosti od boje za koju se odlučite.

Trion Motors (ovlašćeni uvoznik za Harley Davidson i Royal Enfield) je izneo i uslove kupovine Royal Enfield motocikala na kredit. Mogućnost kupovine na kredit i to u evrima sa min 30% učešća na 18 – 84 meseca ili dinarski bez učešća sa ratom od 8.682 RSD za najjeftiniji model sa najdužim periodom otplate preko Banke Intesa.

Ukoliko želite da uživo vidite neki od Royal Enfield motocikala, to možete učiniti na adresi Bulevar umetnosti 4, Beograd u Royal Enfield salonu (ovlašćeni uvoznik TRION MOTORS) ili u Novom Sadu na adresi Zrenjaninski put 6, kod njihovog dilera Tago Moto centar.

Takođe možete posetiti i Royal Enfield veb stranicu.

Ukoliko posedujete Royal Enfield motocikl, vaš utisak i iskustvo možete ostaviti u temi na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.