NaslovnaMoto PutopisiSicilija 2018. - Dreams come true

Sicilija 2018. – Dreams come true

-

Naš forumaš doktor je letos sa svojim prijateljima obišao ostrvo Sicilija, a da bismo i mi osetili makar deo tog putovanja, napisao je sjajan putopis. Na taj način i mi krećemo na put preko Crne gore, Albanije do Italije i ostrva Sicilija…


Ovo putovanje je čekalo godinama da bude odvozano. Nekada su pobeđivale druge destinacije za malo, nekada je nedostajalo dovoljno dana. Godinama sam, kad god bi se pojavio neki putopis sa Sicilije, “imao u planu”… Sve dok se nije pojavio kalendar za prošlu školsku godinu. Kada sam video da je prolećni rasput 10 dana, a koji obično ne traje toliko, znao sam, idemo na Siciliju. Ne, ne idem u školu, iako bi nekada moglo da se pomisli, več mi žena radi u školi, pa je usklađivanje slobodnog vremena misija koju treba izvrsiti.

Isto tako, i pisanje ovog putopisa je čekalo… trenutke da se sve poklopi.

I realizacija putovanja, takodje.

Neizvesnost oko polaska je trajala do poslednjeg trenutka.

Kada smo tokom zime pominjali ovo putovanje, bilo je dosta zainteresovanih. Kao i obično. U pitanju su sve drugari sa kojima se nakupilo dosta kilometara, a bogami i dosta ‘leba pojelo zajedno. Ovoga puta u kompletu sa lepšim polovinama. Kako se putovanje približavalo, očekivano je bilo da će po neko odustati iz objektivnih razloga. Ali niko nije odustajao, nasuprot. Čak su svi imali i više nego opravdane probleme zbog kojih bi mogli da odustanu. Ali ništa od toga. Svi su se borili maksimalno, mnogo iznad svojih mogućnosti, da prevaziđu teškoće koje su ih zadesile, samo da ne odustanu. I svi do jednog su uspeli. Pobeđivali su se problemi na poslu, sa slobodnim danima, sa čuvanjem dece, sa registracijom motora u zadnji čas…Bukvalno, poslednja saobraćajna je stigla veče pred polazak.

I tako, ovom putovanju se radovalo nas četrnaestoro.

IMG-20180408-175834.jpg
Sanja i Čamo, Yamaha TDM 900

 

IMG-4187.jpg
Mina i Boban, Yamaha Tracer 900

 

IMG-20180401-172656.jpg
Jela i Peca, KTM Adventure S 950

 

IMG-4292.jpg
Kepo i Bojana, BMW R 1200 GS ADV

 

IMG-4528.jpg
Mara i Hoze, Suzuki GSF 1250 N Bandit

 

IMG-4364.jpg
Nata i Aleksa, BMW R 1200 GS

 

20180404-114210.jpg
Milica i Doktor, Yamaha XT 1200 Z Super Tenere

 

IMG-2102.jpg


Nastavak ovog putopisa možete pročitati na našem forumu.

 


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


 

Ivan Pavlović
Ivan Pavlović
Osnovao bjbikers.com sajt davne 2005. godine, sa idejom da okupi motocikliste koji vole putovanja, vikend vožnje, moto sport i samostalno popravljanje svojih dvotočkaša. Inicirao većinu tradicionalnih BJB akcija. Minimizovao je vožnju motocikla po gradu, fokusirao se na moto stazu i višednevna putovanja. Suprug, otac dvoje dece.