July 13, 2020
Naslovna Garaža Trke u Zrenjaninu vožene prošlog vikenda uz odličnu organizaciju i druženje ljubitelja...

Trke u Zrenjaninu vožene prošlog vikenda uz odličnu organizaciju i druženje ljubitelja moto sporta

-

Proteklog vikenda održane su moto trke u Zrenjaninu. Organizator trkačkog vikenda, AMK Petrovgrad treću godinu za redom uspešno organizuje trke moto klasik šampionata koji se boduje i za plasman na balkanskom šampionatu. Posetili smo prvi dan trkačkog vikenda koji je vožen u subotu, te ćemo vam u kratkim crtama preneti utiske sa trka.

Trkački vikend organizovan je u industrijskoj zoni “Ečka – Jugoistok” unutar koje je napravljena improvizovana staza. Organizatori su se potrudili da maksimalno ispoštuju sve bezbednosne uslove, pa su tako sve prilaze stazi obezbeđivale policijske patrole, a na samoj stazi su bili raspoređeni redari koji su sasvim solidno radili svoj posao. Ekipa hitne pomoći i vatrogasna ekipa bile su prisutne od početka do završetka trkačkog dana.

Publika se okupila u lepom broju, čemu je svakako pomoglo i to što se nije naplaćivao ulaz. Očigledno je bilo da su se organizatori potrudili da obezbede sve neophodne uslove za prijatno praćenje trka. Napravljene su montažne tribine u blizini kojih su se nalazi štandovi sa hranom i osveženjem, što je bilo veoma korisno za gledaoce s obzirom da je temperatura bila oko 30 stepeni celzijusa.

Trke u Zrenjaninu
Samo jedan deop publike koji je došao da isprati trke

Po dolasku na stazu i šetnji kroz boksove, moglo se uživati u razgledanju raznih motocikala od kojih su neki pravi rariteti. Osim u gledanju, ljubitelji dvotaktnih motocikala mogli su uživati i u zvuku motocikala radne zapremine od 50 ccm pa do 500 ccm. Da ne bismo mnogo objašnjavali šta se sve od motocikala moglo videti, u daljem tekstu ubacićemo nekoliko galerija sa slikama.

Što se samih trka tiče, bilo je lepo i zanimljivo gledati sve kategorije. Najzanimljivija je svakako bila trka u najjačoj kategoriji MK 500 i “Open specijal” u kojoj su se nadmetali vozači sa motociklima poput Kawasaki ZXR750, GPZ900R i drugi.

Isto je tako bilo zanimljivo gledati (i slušati) motocikle i u drugim klasama. Naročito kad su stazom jurili dvotaktni motori od 500 ccm, ali i oni manji poput raznih replika Tomos D6 i drugih izvedbi Tomos modela.

U klasi prikoličara moramo pohvaliti hrabrost jedne dame Kostadinović Dragane, koja je bila na mestu balansera svom suprugu Kostadinović Zlatku. Ovaj par odneo je pobedu u oba trkačka dana.

Trke u Zrenjaninu
Kostadinović Dragana i Zlatko pred sam početak trke

Osim dobrih trka lepo je bilo videti i dobru atmosferu i druženje u boksu između ekipa i vozača.

Trke u Zrenjaninu

Budući da je nekoliko kategorija voženo zajedno, ne možemo vam detaljno opisati trku za svaku klasu zasebno. Priložićemo još samo par slika iz uvek popularne kategorije od 125 ccm.

Valja spomenuti da su na trci pored takmičari iz Srbije, učešće uzeli i takmičari iz Makedonije i Rumunije. Još jednom pohvaljujemo AMK Petrovgrad na organizaciji trkačkog vikenda. Nadamo se da će i ubuduće realizovati slične događaje.

Kako staza i trka izgledaju iz perspektive vozača možete pogledati na snimku koji je zabeležio vozač Kulizić Miomir:

Ukoliko ste gledali uživo trke u Zrenjaninu ili jednostavno želite da prokomentarišete događaj, svratite do naše teme na forumu.

Rezultati trkačkog vikenda:

Subota:

Trke u Zrenjaninu
Trke u Zrenjaninu
Trke u Zrenjaninu
Trke u Zrenjaninu
Trke u Zrenjaninu
Trke u Zrenjaninu

Nedelja:

Aktuelni broj našeg BJBikers časopisa broj 5 nalazi se na “MojKiosk” kioscima. Ne propustite priliku da nabavite svoj primerak časopisa!

BJBikers Magazin, #5
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,225FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
104PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se