NaslovnaMoto SportZvanično: Valentino Rosi potpisao ugovor sa Petronas SRT ekipom

Zvanično: Valentino Rosi potpisao ugovor sa Petronas SRT ekipom

-

Već nekoliko meseci očekivao se zvanični potpis između Rosija i Petronas ekipe. Globalna Pandemija uzrokovana COVID-19 virusom, a i kasniji pregovorili odložili su potpisivanje ugovora. Rosi je pre par nedelja na konferenciji za štampu odgovorio novinarima da potpis samo što nije stavljen i da će se to obaviti najverovatnije za trku u Kataloniji. Taj dan došao je danas.

Valentino Rosi potpisao je jednogodišnji ugovor sa Petronas SRT ekipom. Ugovor je potpisan na godinu dana, tako da ćemo Rosija 2021. godine gledati u Petronas bojama. Timski kolega Rosiju biće njegov štićenik iz VR46 akademije Franko Morbideli.

Yamaha je u svom zvaničnom saopštenju iznela da će Rosi imati punu fabrički podršku Yamahe. Što znači da će Rosi u Petronas ekipi voziti identičnu Yamahu M1 poput one koju će imati Vinjales i Kvartararo.

Valentino Rosi potpisao ugovor
Valentino Rosi potpisao ugovor sa Petronas SRT ekipom Foto: Yamaha Racing Press

Pregovori su bili zapeli samo oko jedne stvari – Rosijevih mehaničara. Kad god je Rosi menjao ekipe, vodio je uglavnom ili skoro sve svoje mehaničare. Međutim, ovog puta Rosi će morati da se raziđe sa nekim od mehaničara koji su ga pratili kroz njegovu celu karijeru.

Sa sobom u Petronas Rosi će povesti svog glavnog mehaničara David Munjoza i svog inženjera za elektroniku Mateu Flaminija. Nažalost, za njegovog vernog pratioca i mehaničara Aleks Brgisa nije bilo mesta u Petronasu, odnosno, Petronas nije želeo otpusti svoje mehaničare.

Budući da Razlan Razali, glavni u Petronas ekipi drži do sebe i čuva svoj tim sa kojim ostvaruju odlične rezultate, Rosi je morao da se povinuje toj odluci.

Petronas ekipa je odlična ekipa, što pokazuju i njihovi rezultati u ovoj i prošloj sezoni. Rosi će imati narednu sezonu da baci sve karte na sto, izvuče sve džokere iz špila, popije sve tabletice sa kacige jer je na njegovom satu 5 do 12.

Za diskusiju i komentare o Rosijevom potpisivanju ugovora, ali i odrugim dešavanjima u moto sportu, predlažemo da posetite temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.