NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Dobrodošli u naše poslednje izdanje moto vesti iz protekle nedelje za mesec septembar. Budući da nam se polako bliži kraj godine, a sa njim i predstavljanje novih modela motocikala za narednu sezonu, u ovom izdanju donosimo par glasina o mogućim izmenama modela za narednu godinu. Osim toga, tu su i naše standardne moto vesti.

Stiže nova snažnija Yamaha MT09?

Yamaha MT09, moj najomiljeniji motocikl, od svih koje sam testirao ove godine izgleda da za sledeću godinu dolazi u snažnijem izdanju. Prema glasinama koje su došle i do nas, MT09 za sledeću godinu pretrpeće izmene na agregatu kako bi se zadovoljili EURO5 emisioni standardi. Govori se da bi radna zapremina agregata trebalo da bude nešto veća. Porast radne zapremine agregata pratiće i porast snage. Priča se o brojci od oko 130 KS.

Yamaha MT 09
Foto: Bjbikers.com

Za sada jedine glasine kruže oko agregata, a nije poznato da li će šasija i ostale komponente biti promenjene. Ne bih se bunio ni da ogibljenje bude za jedan nivo bolje.

Ukoliko MT09 dobije novi agregat, to znači da će i Tracer 900, ali i Niken takođe dobiti poboljšane agregate.

Stiže CFMoto 1250TR-G – Najsnažniji dvotočkaš iz Kine

Sajam motocikala u Kini uveliko traje, a iz CFMoto-a stiglo otkrivanje novog motocikla. Reč je o najsnažnijem motociklu iz Kine, modelu CFMoto 1250 TR-G. Ovaj motocikl inače nije posve nov, jer nešto slično već koristi policija u Kini. Bitno je znati da ovaj motocikl pokreće KTM-ov LC8 agregat zapremine 1290 ccm i isporučuje oko 140 KS i 120 Nm obrtnog momenta.

Od komponenti dovoljno je spomenuti da su za kočenje zadužene Brembo kočione čeljusti, kao i da se CFMoto posvetio detaljima. Budući da sam do sad imao prilike da testiram CFMoto MT650, GT650 kao i SR300 koji su takođe dobri motocikli, ne sumanjam da će 1250TR-G biti klasa za sebe i da će opasno pomrsiti konce konkurentima. Nadam se da će ovaj motocikl stići i na naše tržište i da ćemo imati priliku da ga testiramo za vas.

BMW predstavio M1000RR

M serija konačno je u potpunosti ušla i u svet motocikala. BMW je tokom ove nedelje predstavio svoj superbajk motocikl koji je unapređena verzija ionako dobrog S1000RR-a. Reč je o potpuno redizajniranom motociklu. Unutar agregata svaka komponenta je ponovo redizajnirana.

Agregat je jači za oko 4 kW, a napravljene su i značajne uštede u težini na celokupnom motociklu. Te promene uglavnom su zahtevali vozači BMW WSBK ekipe, jer je prethodna generacija S1000RR-a zaostajala u snazi i maksimalnoj brzini na trkačkoj stazi u odnosu na Panigale V4R, Kawasaki ZX10RR, Yamahu R1 i novi CBR1000RR-R.

Ostaje da vidimo kako će se M1000RR pokazati na trkačkoj stazi, a uskoro možete očekivati i detaljno predstavljanje na našem sajtu. Da, neizostavna stvar su i aerodinamička krilca koja obezbeđuju dodatnu potisnu silu prilikom velikih brzina.

Moto vesti iz protekle nedelje
Foto: BMW Press

Oficijalni video nove Aprilie RS660

Aprilia je nedavno izbacila novi video nove RS660 koja je privukla mnogo pažnje u javnosti. Sportski motocikl iz Aprilie isporučuje ne velikih oko 100 KS, ali su dizajn i zvuk jednostavno fantastični, što možete videti i čuti na oficijanom videu:

To bi bilo sve što se tiče našeg izbora moto vesti iz protekle nedelje. Nadamo se da vam se dopao naš izbor vesti za ovu nedelju.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.