NaslovnaMoto Sport24 časa Le Mana - Početak Endurans sezone

24 časa Le Mana – Početak Endurans sezone

-

Za vikend konačno počinje i sezona endurans šampionata i to čuvenom trkom 24 sata Le Mana. Zapravo, trkački vikend je već započeo. Dok pišemo ove redove vozači i timovi već rade svoje treninge i pripreme za predstojeću trku.

Ovu sezonu čine samo četiri trke. Osim trke 24 sata Le mana, očekuju nas 12 časova Estorila, zatim čuvena Bol D’or trka i završetak sezone trkom 8 sati Suzuke.

Da se vratimo na 24 časa Le Mana. Tokom jednog dana privatnog testa učešće je uzeo čak 47 ekipa, što govori da ćemo imati još jednu popunjenu i konkurentnu trku. BMW Motorrad World Endurance Team je tokom testa zabeležio najbrže vreme sa novim M1000RR 1:36.260, YART Yamaha bila je odmah iza BMW ekipe. Yoshimura SERT Motul, Webike SRC Kawasaki France Trickstar, F.C.C. TSR Honda France i ERC Endurance-Ducati ekipa zaokružili su vodeće.

24 časa Le Mana
Za vikend trka 24 časa Le Mana i nova uzbuđenja Foto: FIM EWC

Prošle godine je titula otišla u ruke Suzukiju, a sama trka bila je nepredvidiva i veoma zanimljiva, tako da se radujemo i ovogodišnjoj trci.

Kratak pregled prošlogodišnje trke možete pogledati ovde:

Na sreću, Eurosport 2 će prenositi trku 24 časa Le Mana. U subotu od 11:45 na Eurosport 2 kanalu prenosiće se početak trke. Zatim se prenos nastavlja od 15:00 časova, pa sve do 21:00. Nastavak prenosa trke počinje u nedelju od 07:00 časova.

Nadamo se da ćete uživati u još jednom ispunjenom trkačkom vikendu, jer se za vikend vozi i WSBK trke na Mizanu.

Za komentare i diskusije o trci 24 sata Le Mana, možete posetiti i našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.