October 22, 2021
NaslovnaMoto Garaža24 sata Bol D'or - za vikend startuje nova sezona endurance šampionata

24 sata Bol D’or – za vikend startuje nova sezona endurance šampionata

-

Za vikend nas očekuje trka 24 sata Bol D’or koja ujedno označava i početak nove sezone endurance šampionata. Posle prilično dramatičnog završetka prošle sezone sa nestrpljenjem iščekujemo da vidimo otvaranje početak nove sezone.

Trka 24 sata Bol D’or vozi se na stazi Le Castellet u Francuskoj.

Šampionska ekipa SRC Kawasakija započeće sezonu sa brojem 1 na svom motociklu i težiće ka tome da odbrane titulu što im zasigurno neće biti lako pored velikog broja spremnih i konkurentnih ekipa. Novina je da će već od ove trke učestvovati i BMW fabrička podržana ekipa sa vozačima Iljom Milačikom, Žulijanom Pufeom i Keni Foreom.

Jedna od privatnih ekipa koja će dobiti podršku fabrike HRT100-Hertrampf Racing ekipa koja će nastupati na Panigale V4R. Oni će imati pomoć fabrike Ducati, ali se ne radi o potpuno fabričkoj ekipi.

Učešće na trci uzeće čak 59 timova koji će se za pobedu boriti tokom neprestane trke u trajanju od 24 sata. Borbu za pobedu možemo očekivati između ekipa SRC Kawasaki, YART ekipe, SERT, Hondine fabričke ekipe, ali ne treba izuzeti ni druge timove koji mogu iznenaditi ove sezone.

24 sata Bol D'or

Trka 24 sata Bol D’or startuje u subotu 21. septembra od 15:00 časova, a završava se u nedelju 22. septembra u 15:00 časova.

Prenos trke imaćemo prilike da pratimo na kanalu Eurosport 2 u sledećim terminima:

Subota od 20:30 časova
Nedelja od 06:00 časova

Preporučujemo da ispratite ovu trku endurance šampionata koji je iz godine u godinu sve zanimljiviji. Isto tako vas podsećamo da se za vikend vozi i MotoGP šampionat na stazi Aragon.

Za diskusiju o trci 24 sata Bol D’or možete svratiti do naše teme na forumu.

Aktuelni broj našeg BJBikers časopisa broj 5 nalazi se na “MojKiosk” kioscima. Ne propustite priliku da nabavite svoj primerak časopisa!

BJBikers Magazin, #5
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
122PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se