NaslovnaMoto SportMotoGPRaul Fernandez prelazi u MotoGP KTM Tech3 ekipu

Raul Fernandez prelazi u MotoGP KTM Tech3 ekipu

-

Poslednje mesto u MotoGP KTM ekipama je popunjeno jer je za vikend zvanično objavljeno da će boje Tech3 ekipe uz Remi Gardnera braniti i Raul Fernandez. Doduše, ova vest nije prošla bez kontroverzi. Pre ovog vikenda nije bilo reči da će Raul Fernandez dogodine voziti u MotoGP šampionatu. Još je zanimljivije da su Petrući i Lekuona vest o tome da su izgubili mesto u KTM-u saznali na TV ekranu pripremajući se za FP4 tokom MotoGP vikenda u Štajerskoj.

Raul Fernandez je za samo pola sezone u Moto2 šampionatu uspeo da oduševi sve ekipe. Na dosadašnjih 10 trka koliko je voženo u ovoj sezoni, Raul Fernandez zabeležio je čak tri pobede i tri podijuma i trenutno se nalazi na drugom mestu u generalnom plasmanu, 35 bodova iza svog timskog kolege Remi Gardnera.

Zato ne čudi odluka što je KTM želeo da Fernandez pređe u Tech3 MotoGP ekipu.

Da li je Raul Fernandez nevoljno prešao u MotoGP?

Zanimljivo je to da je do pre par trka bilo reči da će Raul Fernandez ostati i dogodine u Moto2 šampionatu. Sam Fernandez izrazio je želju da ostane u Moto2 i nije bio za prelazak u MotoGP šampionat.

Situacija se zaokrenula u poslednjih par nedelja jer je Petronas SRT Yamaha počela da pregovara sa Fernandezom i da mu nudi prelazak u njihov tabor. To KTM-u nikako ne ide u korist jer je Fernandez veliki potencijal pa je KTM (koji ima ugovor sa Fernandezom) pritisnuo mladog Španca da dogodine pređe u MotoGP.

Dokaz za to leži u tome što KTM nije stigao da obavesti Petrućija i Lekuonu da dogodine neće imati šansi da voze za Tech3 ekipu. Nakon potpisivanja Gardnera, Petrućiju i Lekuoni je rečeno da se njih dvojica do kraja sezone bore za preostalo mesto u Tech3 ekipi.

Raul Fernandez prelazi u MotoGP
Raul Fernandez (motocikl sa brojem 25) dogodine u MotoGP-u Foto: Rob Gray (Polarity Photo)

U subotu tokom FP4 oba vozača su preko ekrana u boksu saznala za vest da Fernandez sledeće sezone vozi za Tech3 MotoGP ekipu, što znači da su Lekuona i Petrući automatski ostali bez posla.

Ovakav razvoj situacije nije se dopao ni Erv Ponšaralu, šefu Tech3 ekipe koji je bio ljut što nije data prilika da se ta vest lepo saopšti Lekuoni i Petrućiju i što su morali da saznaju preko TV-a.

KTM je očigledno želeo da što pre okonča priču oko Fernandeza, pa nisu puno marili za posledice po ostale vozače.

Tako će KTM Tech3 vozački sastav za sledeću sezonu činiti Remi Gardner i Raul Fernandez, dok u fabričkoj KTM ekipi ostaju Migel Oliveira i Bred Binder.

Za komentare i diskusiju o vestima iz moto sporta, možete posetiti i našu temu na forumu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.