NaslovnaMoto SportMotoGPAkosta dogodine u MotoGP GASGAS Tech3 ekipi

Akosta dogodine u MotoGP GASGAS Tech3 ekipi

-

Još jedna domina u lancu prelazaka u MotoGP je srušena i priča je zatvorena. Pedro Akosta će dogodine preći u MotoGP šampionat u GASGAS Tech3 ekipu!

Posle objave da Mark Markez napušta fabričku Honda ekipu, došao je na red i drugi najočekivaniji tranfser koji se tiče Akoste. Priča oko Pedra Akoste vrti se već neko vreme i skoro se može poistovetiti sa periodom kada je Mark Markez pršao iz Moto2 u MotoGP šampionat.

Mnogi menadžeri MotoGP ekipa vide u Akosti veliki talenat. KTM je imao dovoljno sreće da Akostu već neko vreme drži pod svojim ugovorom, koji je pre svega sadržao i klauzulu da će dovesti Akostu u MotoGP šampionat.

Međutim, ta priča traje već neko vreme i taj transfer u MotoGP nikako da se dogodi. Prvi problem je bio što KTM već ima potpisane vozače za narednu sezonu kako za fabrčiku KTM, tako i za satelitsku GASGAS Tech3 ekipu.

Akosta dogodine u MotoGP GASGAS Tech3 ekipi
Akosta dogodine u MotoGP GASGAS Tech3 ekipi Foto: Rob Gray (Polarity Photo)

U fabričkoj KTM ekipi Džek Miler i Bred Binder sigurno drže svoje pozicije.

Zato je jedini izbor ostao za GASGAS Tech3 ekipu u kojoj Pol Espargaro i Augusto Fernandez imaju ugovore za sledeću sezonu. Prvo se pričalo da će Augusto Fernandez biti pre vremena zamenjen i da će ostati na poziciji test vozača za narednu godinu, a potom će pokušati da ga premeste u neku od ekipa.

Situacija je na kraju ispala nešto drugačija. Pol Espargaro je taj koji će svoj angažman u GASGAS Tech 3 ekipi završiti pre vremena. Španac ove godine nije imao puno sreće, zapravo uopšte je nije imao. Na početku sezone u Portimau je doživeo težak pad sa dosta povreda od kojih se oporavljao sve do skoro.

Augusto Fernandez ostaje u GASGAS Tech3 ekipi Foto: Rob Gray (Polarity Photo)

KTM, odnosno GASGAS Tech3 navodi da je Pol Espargaro bitan i važan deo KTM porodice i da će i dogodine ostati u ovom taboru. Još nije poznato koja će biti njegova uloga u ekipi, ali je navedeno da su postigli obostrani dogovor za dobro ekipe.

Pol Espargaro ispao iz GASGAS Tech3 ekipe da bi se namestilo mesto za Akostu Foto Rob Gray (Polarity Photo)

Na ovaj način je KTM uspeo da napravi kompromis da Akosta dogodine pređe u MotoGP šampionat u GASGAS Tech3. Nije poznato da li će Akosta imati tretman kao fabrički vozač, ali će sigurno dobiti jaku podršku od strane fabrike.

Za komentare povodom prelaska Akoste u MotoGP šampionat možete posetiti temu na forumu i ostaviti svoj utisak.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.