NaslovnaMoto GaražaPress ReleaseBenelli stigao u Srbiju

Benelli stigao u Srbiju

-

Prethodnih nedelja preneli smo vam novost da je kompanija Burnout postala ekskluzivni uvoznik Benelli motocikala. Ove nedelje stigli su prvi Benelli motocikli u Srbiju, a među njima su i popularni modeli BN 125 i TRK 502X. Prema informacijama koje smo dobili direktno od zastupnika, svi najprodavaniji modeli će biti na raspolaganju klijentima za dve nedelje u dobro poznatom showroom-u na Novom Beogradu, a u međuvremenu vam prenosimo detalje o dva najpopularnija modela, uključujući i ekskluzivnu informaciju – cene za naše tržište.

Benelli TRK 502X je zapravo model koji je učinio da Benelli ponovo postane aktuelan na tržištu. Zahvaljujući ovom tureru male radne zapremine od 500 cm3, koji je sve oduševio svojom jednostavnošću i pouzdanošću, Benelli je počeo da osvaja nova tržišta i da niže uspehe.

Za 2020. godinu TRK 502X dobio je niz poboljšanja i unapređenja, doduše uglavnom estetskih, dok je ionako pouzdan agregat ostao netaknut. Benelli je vodio računa da poveća udobnost motocikla, te je poboljšano sedište, kao i nogostupi, ručke upravljača i instrument tabla. Dodati su i tasteri za kontrolu svetala za maglu i grejača ručki upravljača. Što se estetskih unapređenja tiče, TRK 502X može da se pohvali novim retrovizorima, polugama kvačila i prednje kočnice (koja je sada podesiva). Uskoro će za Benelli TRK 502X moći da se poruče i štitnici agregata, te će i sam motocikl biti zaštićeniji u slučaju slučajnog pada.

Benelli stigao u Srbiju
Benelli TRK 502X stigao u Srbiju

Nema sumnje da su ljudi u razvojnom centru ozbiljno poradili u želji da se Benelli TRK 502X još više približi svim korisnicima u dual-sport segmentu u pravom Adventure stilu sa svim novim funkcijama, ali i izgledom koji novi paket opreme pruža budućim korisnicima. O popularnosti TRK 502X dovoljno govori brojka od 3.066 prodatih motocikala u Italiji u 2019. godini i visoko treće mesto među najprodavanijim motociklima. Jedina dva prodavanija motocikla u Italiji bila su na drugom mestu Honda Africa Twin sa 3.819 prodatih primeraka i BMW R1250GS sa 4.069 primeraka.

Što se BN 125 modela tiče, radi se o izuzetno privlačnom „Naked“ motociklu namenjenom onima koji tek ulaze u svet dvotočkaša. Pored atraktivnog izgleda, BN 125 može da se pohvali i pouzdanim jednocilindričnim agregatom radne zapremine 125 cm3, sa snagom od oko 11 KS i šestostepenim menjačem. Budući da vozači sa položenom A1 kategorijom mogu da voze motocikle maksimalne snage do 15  KS, ovaj motocikl je idealan za njih.

Benelli BN 125 stigao u Srbiju
Benelli BN 125 stigao u Srbiju

Pored pouzdanog agregata i lepog izgleda, BN 125 ima i dobre disk kočnice i CBS sistem koji čini zaustavljanje bezbednijim. BN 125 postao je popularan motocikl na svim tržištima na kojima se pojavio, te verujemo da će se brzo odomaćiti i kod nas. Poput TRK 502X i BN 125 može da se pohvali dobrom prodajom na tržištu Italije. Benelli BN 125 zauzima 22. drugo mesto na spisku najprodavanijih motocikala sa 970 prodatih primeraka. Ono što je najbitnije je to da je BN 125 najprodavaniji motocikl u kategoriji od 125 cm3.

Što se komercijalnih uslova tiče, cene Benelli motocikala deluju privlačno u svojoj klasi. Od uvoznika za Srbiju, firme Burnout, dobili smo ekskluzivnu informaciju da će cena za TRK 502 iznositi 5.990 EUR, dok će BN 125 koštati svega 2.490 EUR.

Sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo prve modele na našim ulicama, ali i da što pre testiramo Benelli motocikle kako bi smo vam preneli više utisaka iz prve ruke uz ekskluzivne fotografije.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.