NaslovnaMoto SportMotoGPBezeki potpisao za Apriliu

Bezeki potpisao za Apriliu

-

Tumbanje MotoGP vozača za sledeću sezonu se nastavlja. Aprilia će očigledno dogodine imati izuzetno jaku ekipu, jer je Marko Bezeki potpisao za Apriliu i uz Horhe Martina činiće jaku trkačku ekipu za fabriku iz Noale.

Cenim da Masimo Rivola na početku sezone ni slutio nije da će mu se u ekipi naći trenutni i prošlogodišnji konkurent za titulu u vidu Horhe Martina. Takođe nije pretpostavljao da će uspeti da potpiše i Marka Bezekija i na taj način dobije ekipu sa velikim potencijalem.

Maverik Vinjales i Aleš Espargaro su poslednje dve godine odradili dobar posao za Aprilu. RS-GP je doveden do tog nivoa da može da se nosi sa konkurencijom.

Upravljivost je glavna prednost RS-GP-a, pouzdanost je rešena, maksimalna brzina je na zavidnom nivou, a aerodinamika je možda čak i bolja nego na Ducatiju. Dakle, paket je tu, jedini problem je konstantost, jer ni Vinjales ni Espargaro nisu do sada uspeli da se bore za podijume svakog trkačkog vikenda.

Bezeki potpisao za Apriliu
Bezeki potpisao za Apriliu Foto: Piaggio

Martinu bi Aprilia RS-GP mogla da odgovara jer je to motocikl koji može da prenese veliku brzinu kroz krivine, a to je Martinov najjači adut. Vinjales je u toku sezone isticao da RS-GP savršeno prolazi kroz krivine i da je izuzetno stabilan.

Marko Bezeki je potpisao za Apriliju u momentu kada mu ne cvetaju ruže na Ducati GP23 verziji i prelazak na Apriliju mogao bi da bude pravi korak za njegovu karijeru.

Poput Martina i Bezeki je ugovor potpisao na dve godine, tako da ćemo ga 2025. i 2026. godine gledati u Aprilia bojama.

Za utiske povodom Bezekijevog prelaska u Apriliu, možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.