NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoCFMOTO predstavio 675 SR Aspar specijalno izdanje

CFMOTO predstavio 675 SR Aspar specijalno izdanje

-

To je to, više nema sumnji da CFMOTO priprema svoj prvi sportski motocikl u supersport kategoriji. Na EICMA sajmu imali smo priliku da vidimo 675 agregat, a sad je i kompletan motocikl dobio svoj oblik u vidu 675 SR Aspar izdanju.

Nije bila tajna da CFMOTO sprema ozbiljne sportske motocikle. Njihov V4 superbajk projekat je u razvoju, a supersport verzija uveliko je u fazi razvoja, to jest već je gotovo dovršen projekat što dokazuje i 675 SR Aspar verzija.

Kada smo prošle godine bili na EICMA sajmu motocikala u Milanu, imali smo prilike da na CFMOTO štandu vidimo trocilindrični redni agregat radne zapremine od 675 cm3. CFMOTO tvrdi da je njihov trocilindraš po dimenzijama najmanji redni trocilindrični agregat ikad napravljen u ovoj radnoj zapremini.

Zaista, kada se gleda sa strane, deluje malo i kompaktno. Do sada su u ovoj kategoriji primat držaili MV Agusta sa svojim F3 675 i Triumph sa takođe trocilindrašem od 675 cm3 koji je pogonio Daytona 675 i 675R.

U poređenju sa pomenutim motociklima i etabliranim proizvođačima, ni CFMOTO sa svojim 675 SR neće zaostajati po performansama, bar prema podacima koje je CFMOTO na kašičicu dao. Njihov trocilindraš biće sposoban da izbaci preko 100 KS na 12.300 O/min.

Više detalja o ovom agregatu nije poznato, ali je kompletan motocikl počeo da dobije svoje obrise.

SR oznaka za sportske CFMOTO motocikle i prva verzija u znak zahvalnosti Asparu

Svoj prvi takoreći produkcioni primerak ili prototip produkcionog primerka ima čast da nosi oznaku i naziv CFMOTO 675 SR Aspar. Razlog zbog kog nosi baš Aspar naziv jeste u znak zahvalnosti legendarnom Horhe Martinezu “Asparu” bivšem trkaču, a sadašnjem glavnom čoveku CFMOTO Moto3 tima sa kojim je CFMOTO došao do svojih prvih pobeda u ovom šampionatu i trenutno su vodeći u generalnom poretku.

CFMOTO 675 SR Aspar deluje kao ozbiljno spreman sportski motocikl

Osim respektabilnog agregata razvijanog u saradnji sa KTM-om, ostale komponente takođe deluju da su na zavidnom nivou. Ono što se zna je da će instrument tabla biti potpuno digitalna, da će imati nekoliko režima vožnje, kontrolu proklizavanja i “kvik šifter”.

Šasija je čelična, ogibljenje napred će biti verovatno potpuno podesivo sa obrnutom prednjom viljuškom. Dva diska, verovatno radijalno postavljene J.Juan četvoroklipne kočione čeljusti i ABS.

Dizajn motocikla nosi SR liniju, poput 300 SR i nove 450 SR serije. Agresivna prednja maska, sa LED svetlima i krilcima napred ostavlja impozantan utisak. Zadnji kraj se vidi da je oštar i minalistički.

CFMOTO predstavio 675 SR Aspar

675 SR stiže dogodine

Za sada se ne zna kada tačno 675 SR stiže u prodaju za tržište Evrope. Pretpostavka je da će produkcijski primerak biti predstavljen na EICMA sajmu motocikala u Milanu u novembru mesecu i da će u salone stići u toku sledeće godine.

Sa društvenih mreža povremeno procure snimci sa testiranje od strane različitih trkačkih timova i profesionalnih vozača, a 675 SR Aspar verzija je još jedan dokaz da je sve u finalnoj verziji.

Nestrpljivo iščekujemo da se 675 SR pojavi kod nas. Možda će to biti motocikl koji će ponovo uzdrmati supersport kategoriju i naterati i ostale proizvođače da ponovo redizajniraju svoje motocikle i probude kategoriju za koju je smatra da je u izumiranju.

Za utiske povodom CFMOTO 675 SR Aspar možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.