NaslovnaHumanostBJBikers Vitez

BJBikers Vitez

-

Mnogo je primera, nama znanih i neznanih, u kojima su bajkerska humanost i solidarnost potvrđeni na delu, tačnije na drumu. 

Među hiljadama naših poruka, komentara, putopisa i vesti postavljenih na ovom našem kutku na Internetu, mnogo je i onih u kojima se neposredno pominju upravo humana dela i dela solidarnosti koje su negde na drumovima učinili naši drugari.

Zato smo 2010. godine ustanovili simbolično priznanje za najplemenitija dela godine pod nazivom BJBikers Vitez. Cilj nam je da javno prepoznamo i odamo počast zaslužnim pojedincima koji su na delu pokazali vanrednu nesebičnost, brigu i solidarnost prema drugima. Na taj način želimo da, kroz konkretne primere, pokažemo i aktivno afirmišemo i negujemo upravo humanost i solidarnost, kao osnovne etičke principe i vrednosti na kojima se temelji BJBikers moto zajednica. Ideja nije da odaberemo jedno najplemenitije delo, već da istaknemo svako delo vredno pomena, ma koliko ih bilo. Svako dobro delo, pa i iskrena namera da se nekome pomogne, dovoljno je vredno svakog priznanja jer dobra dela se ne mogu meriti i međusobno upoređivati.

Dosadašnji BJBikers Vitezovi su spašavali živote, pomagali povređenima u saobraćajnim nesrećama, nesebično pomagali putnicima koji su ostali u kvaru na putovanju, spašavali povređene životinje, volonterski organizovali humanitarne akcije i još puno toga sličnog.

Krajem svake godine, otvaramo temu na forumu u kojoj forumaši imaju priliku da kandiduju i prepoznaju ljude koji su u tekućoj godini iskazali i na delu pokazali humanost i solidarnost prema drugima. Potom, duhovni lider zajednica – BJBikers moto klub, odlučuje o svakom predlogu. Na kraju, na svečanom ručku posle akcije Moto Deda Mraz, javno proglašavamo BJBikers vitezove te godine.

Članovi foruma koji su proglašeni BJBikers vitezovima imaju sledeću oznaku ispod avatara:

bjbikers vitez simbol

Sve dosadašnje teme o izboru BJBikers Viteza možete pronaći na našem forumu, unutar rubrike Akcije motociklista. Osim tih tema, u toj rubrici možete pronaći i razne druge akcije koje organizuju motociklisti.

 

Ivan Pavlović
Ivan Pavlović
Osnovao bjbikers.com sajt davne 2005. godine, sa idejom da okupi motocikliste koji vole putovanja, vikend vožnje, moto sport i samostalno popravljanje svojih dvotočkaša. Inicirao većinu tradicionalnih BJB akcija. Minimizovao je vožnju motocikla po gradu, fokusirao se na moto stazu i višednevna putovanja. Suprug, otac dvoje dece.