NaslovnaMoto SportČaz Dejvis u Go Eleven Ducati ekipi

Čaz Dejvis u Go Eleven Ducati ekipi

-

Bitna karika u lancu WSBK konačno je našla svoje mesto. Čaz Dejvis je konačno našao ekipu u kojoj će nastupati. Tokom nedavno završene sezone Čaz Dejvis je ostao bez mesta u fabričkoj Ducati ekipi, a posle dugo pregovora karijeru će nastaviti u odlično Go Eleven ekipi.

Praktičko, Mihael Ruben Rinaldi i Čaz Dejvis zamenili su mest. Rinaldi je otišao u fabričku ekipu, dok je Dejvis došao na Rinaldijevo mesto. Bilo je glasina da bi Dejvis mogao da se pojavi i u MotoGP šampionatu u Apriliji, ali je ovo i možda najbolje moguće rešenje kako za Dejvisa, tako i za Go Eleven ekipu.

Čaz Dejvis u Go Eleven Ducati ekipi
Čaz Dejvis prelazi u Go Eleven ekipu Foto: Copyright © Ducati Motor Holding spa

Dejvis je drugi deo sezone odvezao maestralno i bio je vozač koji je na poslednje tri runde šampionata osvojio najviše bodova. Međutim, Ducati je ranije odlučio da ne nastavi dugogodišnju saradnju sa Dejvisom, koji je potom počeo da traži angažman u drugim fabričkim ekipama. Go Eleven ekipa imala je dobre rezultate ove godine. Pobeda i nekoliko podijuma istakli su kvalitet Go Eleven ekipe koja usko sarađuje sa Ducati fabrikom. Ako uzmmemo u obzir da je Dejvis bio odličan vozač za Ducati, verovatno se može očekivati još bolja podrška fabrike.

Dejvis je na Ducatiju 3 puta završio na drugom mestu u šampionatu, a u WSBK karijeri osvojio je 98 podijuma i 32 pobede. Ostaje nam da sačekamo narednu godinu da vidimo da li Dejvis može da nastavi sa fantastičnim rezultatima koje je zabeležio na kraju ove sezone.

Izbačen je WSBK kalendar trka za 2021. godinu i ako vas zanima, tu vest možete pogledati ovde.

Za komentare u vezi za WSBK šampionatom za 2021. godinu možete posetiti i temu na forumu posvećenu moto vestima.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.