NaslovnaMoto SportWSBK kalendar za 2021. godinu - Start u aprilu

WSBK kalendar za 2021. godinu – Start u aprilu

-

WSBK šampionat završen je trkom na stazi Estoril i do pre par dana nije se znalo kad će nova sezona početi. Srećom, nismo morali da čekamo dugo, jer je pre par dana izbačen WSBK kalendar za 2021. godinu. Kao što smo i očekivali, očekuje nas izmenjen raspored trka, kao i pomeren početak sezone.

Prvi testovi u 2021. godini zakazani su 29. i 30. mart na stazi u Kataloniji za WSS i SSP300, a ista staza biće domaćin testa za WSBK kategoriju koja će voziti 31. marta i 1. aprila.

Nakon toga od 23. – 25. aprila očekuje nas prva trka na stazi Asen u Holandiji. Druga trka prema rasporedu zakazan je na stazi Estoril u Portugalu, sa tim da Estoril još nije potpisao ugovor sa WSBK šampionatom, pa se čeka potvrda održavanja trke. Staza Phillip Island takođe je na listi čekanja i prema informacijama još nije potpisan novi ugovor između WSBK šampionata i staze. Takođe, za sad nije naznačeno kad bi trka na Phillip Islandu mogla da se održi, ali se verovatno radi o drugoj polovini godine, jer su tada zakazane i druge trke koje bi trebalo da se voze van Evrope.

Prva trka van Evrope trebalo bi da se vozi od 15. – 17. oktobra na stazi San Huan de Vilikum u Argentini. Nakon trke u Argentini od 12. – 14. novembra na rasporedu je nova staza Mandalka International Street Circuit u Indoneziji. Međutim, ova staza još čeka homologaciju i potvrdu održavanja.

Novina je i to da nažalost nema Imole u kalendaru, što veliki gubitak za šampionat. Jedina staza u Italiji biće Mizano.

WSBK kalendar za 2021. godinu
WSBK kalendar za 2021. godinu Source: worldsbk.com

Situacija sa COVID-19 virusom u velikoj meri je uticala na WSBK kalendar za 2021. godinu. Iz tog razloga su u prvoj polovini godine sve trke zakazane na stazama u Evropi. Nadamo se da će se situacija smiriti do sredine sledeće godine i da ćemo moći da uživamo i u trkama na stazama van Evrope.

Za komentare u vezi za WSBK kalendarom za 2021. godinu možete posetiti i temu na forumu posvećenu moto vestima.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.