October 22, 2021
NaslovnaMoto SportČetvrta operacija za Markeza?

Četvrta operacija za Markeza?

-

Tek što je Mark Markez prošle nedelje odradio treću operaciju na svojoj ruci, već je medijima počela da kruži glasina da Markez možda očekuje i četvrta operacija. O čemu se zapravo radi, pokušaću da objasnim u narednim redovima, na osnovu informacija iz medija širom MotoGP sveta i novirana koji imaju prilično pouzdane izvore.

Pre par dana pisali smo da je Markez zaradio infekciju oko kosti, što dodatno usporava efekat oporavka. Markez je već poslednjih par dana podvrgnut tretmanu antibioticima kako bi izlečili infekciju. Ono što brine lekare i što je sad dospelo u javnost je to da ako se infekcija u narednim danima ne izleči antibioticima, u tom slučaju će Mark Markez morati na još jednu, četvrtu po redu operaciju.

Ukoliko do četvrte operacije dođe, Markezu će iz kosti biti izvađeni dosadašnji implatni koji su držali kost fiksiranu, a zatim će se ruka i kost fiksirati klasičnim spoljnim vezama (gips, elastični zavoji, itd.).

Ono što je rizik po Markeza je upravo otvaranje ruke i to četvrti put u veoma kratkom vremenskom periodu. To podrazumeva novi stres za organizam, ali i rizik od oštećenja nerva. Sam Markez je priznao da tokom dugog perioda oporavka u nekim trenucima nije osećao ruku.

Kada ćemo opet videti Markeza na stazi Foto:Honda Racing Corporation

Markezu sreća zaista nije bila naklonjena ove godine. Za sada se sva nada polaže u to da će antibiotici u narednih par dana uspeti da izleče infekciju. Sa ovom poslednjom operacijom prognoza za oporavak predviđena je za period od 6 meseci. Ukoliko dođe i do četvrte operacije, mala je nada da ćemo Markeza gledati skoro na stazi. Ostaje nada da će sve proteći u najboljem redu i da će se Markez vratiti na početku sledeće sezone.

Startna postava u MotoGP šampionatu je ipak daleko zanimljivija sa vozačem kakav je Markez.

Za komentare u vezi za ponovnom operacijom Markeza, ali i drugim vestima iz moto sporta možete posetiti i temu na forumu posvećenu moto vestima.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
122PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se