NaslovnaMoto SportMarkezov oporavak usporen infekcijom

Markezov oporavak usporen infekcijom

-

Mark Markez je prošle nedelje operisan po treći put, nakon loma desne nadlaktice koji je zadobio na početku sezone tokom prve trke na stazi Herez u Španiji. Nakon druge operacije Markezov oporavak trajao je sporo, što je dovelo do toga da je bila neophodna i treća operacija.

Tokom oporavka nakon druge operacije, nadlaktična kost nije zarastala onako kako bi trebalo. Lekari su čekali da vide da li će kost početi da zaceljuju i nakon nekoliko meseci čekanja ustanovljeno je da je Markezovu nadlaktičnu kost zahvatila pseudoartoza.

Pseudoartoza je stanje kad nema normalnog zarastanja kosti nakon preloma. Do pseudoartoze je u Markezovom slučaju najverovatnije došlo usled infekcije kosti. Infekcija je ustanovljena nakon poslednje operacije. Mark Markez će sada biti podvrgnut spcijalnom tretmanu antibioticima, kako bi se infekcija zalečila i kako bi napokon oporavak mogao da započne normalnim tokom.

Markezov oporavak
Foto: Honda Racing Corporation

Markezova operacija trajala je čak 9 časova, tokom kojih su lekari potpuno sanirali sva oštećenja i nanovo fiksirali kost.

Za sada se još ne zna kako će teći Markezov oporavak. Prvobitni okvirni rok za oporavak bio je 6 meseci. Nadamo se da će lekari uspeti brzo da izleće infekciju i da će Mark Markez uskoro započeti sa rehabilitacijom i da ćemo ga gledati na početku sezone.

Za komentare u vezi za ponovnom operacijom Markeza, ali i drugim vestima iz moto sporta možete posetiti i temu na forumu posvećenu moto vestima.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.