July 2, 2022
NaslovnaMoto SportMotoGPCFMOTO pokazao veliki potencijal na Moto3 testovima

CFMOTO pokazao veliki potencijal na Moto3 testovima

-

Moto3 će ove godine biti bogatiji za još jednog proizvođača jer se i CFMOTO priključio šampionatu. CFMOTO je udružio snage sa PrustelGP ekipom, a prethodnih dana završili su sva predsezonska testiranja sa Tom Lutijem kao šefom ekipe i vozačima Karlos Tatajem i Ćavi Artigasom.

CFMOTO PrustelGP ekipa odradila je dva zvanična testa koje su iskoristili da konsoliduju novu ekipu. Vožena su dva testa, jedan u Valensiji i drugi, na stazi Portimao. Trodnevni test na Portimau je ujedno bio i poslednji test pred početak sezone, te je bio naročito bitan za CFMOTO na kom je ekipa napravila dobar napredak.

Karlos Tataj je tokom većeg dela testa bio brži od Ćavi Artigasa koji se malo sporije prilagođava CFMOTO motociklu jer je prošle godine vozio Hondu.

Tom Luti je postavio jasan zadatak vozačima – da voze svojim ritmom i da ne jure najbrža vremena, već da se fokusiraju na osnovna podešavanja motocikla kako bi pronašli što bolji balans pre početka sezone. Test je bio konkurentan što govore i kombinovana vremena sa sva tri dana testa na kojim je čak 19 vozača test završilo unutar 1 sekunde.

Karlos Tataj je test završio na 16. poziciji, samo 0,962 sekunde iza prvoplasiranog vozača. Tataj je svoj najbrži krug odvezao samostalno, to jest nije bio u zavetrini drugog vozača što na dugačkom pravcu staze Portimao zna da “uštedi” i do 0,5 sekunde.

CFMOTO pokazao veliki potencijal na Moto3 testovima

Ćavi Artigas se prilagođava CFMOTO motociklu, ali daleko od toga da je bio spor. U kombinovanim vremenima Artigas je test završio na 21. mestu, 1,184 sekunde zaostatka za prvoplasiranim vozačem.

CFMOTO pokazao veliki potencijal na Moto3 testovima

Luti je izjavio da je zadovoljan testom i da su uspeli da rade na različitim podešavanjima motocikla. Ono što je takođe bitno za Lutija je i to što su mehaničari i tim imali vremena da se upoznaju i da se uhodaju u zajedničkom radu.

PrustelGP CFMOTO i druge ekipe se sada pripremaju za put u Katar za prvu trku koja se vozi 6. marta na stazi Losail.

Ukoliko želite da ostavite komentar ili da prodiskutujete na temu Moto3 ili MotoGP šampionata, možete posetiti temu na forumu posvećenu moto sportu.

Kombinovani rezultati Moto3 testa na stazi Portimao Foto/Source: MotoGP.com

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.