May 17, 2022
NaslovnaMoto SportMotoGPLivio Supo novi menadžer Suzuki MotoGP ekipe

Livio Supo novi menadžer Suzuki MotoGP ekipe

-

Od kako je David Brivio otišao iz MotoGP u Formula 1 šampionat, Suzuki MotoGP ekipa je ostala bez menadžera koji je ekipu činio kompaktnom. Godinu dana je Suzuki bio bez mendadžera i u samoj ekipi su se vršile preraspodele obaveza. Bilo je očigledno da ekipa ne može tako da funkcioniše i da je potreban neko sa iskustvom. Kružile su prošle godine glasine da bi Livio Supo mogao biti novi menadžer Suzuki MotoGP ekipe, ali nije bilo ništa zvanično. Tek tokom testa ne Sepangu je Siniči Sahara rekao da imaju novog menadžera ekipe i da će uskoro i zvanično objaviti o kome je reč.

Ta objava i potvrda su stigli danas. Glasine su ipak bile tačne jer je Livio Supo zvanično od danas zvanično novi menadžer Suzuki MotoGP ekipe. Livio Supo je čovek sa velikim iskustvom u MotoGP šampionatu i možda jedan od ljudi koji su zaslužni za to što je Kejsi Stoner osvojio titulu za Ducati.

Livio Supo je svoju karijeru u MotoGP padoku započeo pre 28 godina vodeći Benetton Honda ekipu u kategoriji od 125 i 250 ccm, da bi kasnije prešao u Ducati u kom je proveo 11 godina. U Ducati ekipi je Supo radio na vođenju i razvoju projekta i za vreme njegovog angažmana Ducati je uspeo da osvoji titulu sa Kejsi Stonerom.

Livio Supo novi menadžer Suzuki MotoGP ekipe
Livio Supo 2004. godine na početku Ducatijeve avanture u MotoGP šampionatu Foto: Ducati

Nakon odlaska iz Ducatija, Supo je proveo 7 godina u Hondi na poziciji šefa ekipe. Tokom tog angažmana sa Hondom je došao do 5 titula.

Livio Supo novi menadžer Suzuki MotoGP ekipe
Livio Supo 2014. godine u Hondi Foto: Honda Racing Corporation

Zatim se Livio Supo povukao iz MotoGP šampionata i osnovao je uspešnu kompaniju koja se bavi proizvodnjom električnih bicikala. Posle par godina razvijanja biznisa, Supo je rešio da se vrati u MotoGP šampionat.

Suzuki MotoGP ekipa sada može da odahne jer je Livio Supo uvek važio za čoveka koji smirenim pristupom rešava sve probleme i smelo donosi odluke. Suzuki je tokom testova već odradio dobar pripremni deo pred početak sezone. Livio Supo i Suzuki će zajedno debitovati tokom prvog vikenda u martu kada nas očekuje prva trka na stazi Losail u Kataru.

Ukoliko želite da ostavite komentar ili da prodiskutujete na temu MotoGP šampionata, možete posetiti temu na forumu posvećenu moto sportu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.