NaslovnaMoto SportMotoGPDucati predstavio MotoGP ekipu za 2024. godinu

Ducati predstavio MotoGP ekipu za 2024. godinu

-

Nakon što je Gresini predstavio svoju MotoGP ekipu i Ducati je iskoristio priliku da predstavi svoj tim za 2024. godinu. Većina timova se uskoro pakuje i kreće na stazu Sepagn u Maleziji gde ih očekuju prvi testovi u ovoj godini.

Ducati i Banjaja su prošle godine uspeli da odbrane MotoGP titulu, ali zbog povreda Bastianinija nisu uspeli da zabeleže dominantne timske rezultate. Za novu godinu je cilj da ponovo odbrane titulu u kategoriji vozača i konstruktora, kao i da osvoje timsku titulu. Ukupno je Ducati prošle godine trijumfovao na 17 od 20 trka i mogu u ovu godinu da uđu sasvim zadovoljni i sa puno samopouzdanja.

Dizajn Desemosedići GP24 motocikla ostao je skoro identičan kao i prošlogodišnja verzija. Lenovo je i dalje zastupljen kao “title” sponzor tako da i naziv ekipe ostaje Ducati Lenovo Team.

Novina u timu je dolazak Mauro Grasilija koji dolazi na mesto Paolo Ciabatija. Ciabati je prešao da bude čelno lice Ducati MX divizije koja je osnovana ove godine.

Bastianini se ove godine bori za ostanak u fabričkoj ekipi. Da je Martin uspeo da dođe do titule, Bastianini bi automatski bio prebačen u Pramac ekipu. Iako je cele prošle godine bio povređen, uspeo da je dođe do pobede na stazi Sepang u Maleziji.

Ducati predstavio MotoGP ekipu za 2024. godinu
Ducati predstavio MotoGP ekipu za 2024. godinu Foto: Ducati

Banjaja će ove godine imati težak zadatak da odbrani šampionsku titulu. Prošla godina bila mu je naporna, a za ovu sezonu je startna postava još konkurentnija. Broj 1 ostaje na motociklu, ali će imati velike poteškoće da ga zadrži i za dogodine.

Ducati predstavio MotoGP ekipu za 2024. godinu
Foto: Ducati

Ducati Lenovo ekipa se sad pakuje za test na Sepangu. Mikele Piro i dalje ostaje test vozač i bitna karika u razvoju motocikla. Test vozači i novajlije voziće od 1. februara, dok će stalni vozači svoj test započeti 6. i završiti 8. februara.

Za utiske povodom Ducati Lenovo ekipe za 2024. godinu, možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.