NaslovnaMoto SportMotoGPGresini predstavio MotoGP ekipu za 2024. godinu

Gresini predstavio MotoGP ekipu za 2024. godinu

-

Ostalo je desetak dana do prvog MotoGP testa u ovoj godini i timovi će narednih par nedelja pre i nakon testa iskoristiti za predstavljanje svojih ekipa. Prva motoGP ekipa koja je izvršila predstavljanje je Gresini od koje se puno očekuje ove godine jer je u njihove redove prešao Mark Markez!

Gresini ekipa je u poslednje dve godine značajnije skrenula pažnju na sebe. Sa Bastianinijem su pre dve godine u Kataru došli do prve pobede i tokom sezone su bili konkurentni za osvajanje titule. Tokom 2023 godine nisu bili toliko konstantni, ali su Aleks Markez i Diđanantonio imali odlične rezultate. Diđanantonio je takođe u Kataru došao do svoje prve pobede i pobede za Gresini u 2023. godini. Umalo i u Valensiji da trijumfuje, ali bi ta pobeda svakako bila oduzeta kao što mu je bio oduzet i podijum zbog neregularnog pritiska u gumama.

Da zanemarimo to. Gresini se borio i izborio da postane ekipa u koju vozači žele da odu i koja je sposobna da dođe do pobede i najboljeg materijača (čitaj motocikla). Krajem prošle sezone uspeli su da potpišu ugovor sa Mark Markezom što im je automatski donelo i dobar dogovor sa Ducatijem. Dobili su prošlogodišnji Desmosedići GP23 sa kojim je Bastianini osvojio titulu.

Mark Markez – nisam još spreman da se borim za titulu

Mark Markez je tokom testa u Valensiji postavio odlično četvrto najbrže vreme. Tokom prezentacije ekipe prvi put smo imali prilike da ga vidimo u Gresini bojama sa velikim Ducati natpisom na prednjem delu kombinezona. Po prvi put u svojoj MotoGP karijeri Mark Markez neće voziti Hondu.

Upitan da li je spreman da se bori za titulu u 2024. godini, Mark Markez je rekao da je još prerano za to i da će se u prvim trkama teško nositi sa Martinom i Banjajom. Kao razlog za to naveo je da još mora da se upozna sa motociklom pošto je tokom testa odvezao svega pedesetak krugova.

Gresini predstavio MotoGP ekipu
Foto: Gresini Racing

Budući da se tokom testa prilično brzo prilagodio Ducati GP23 motociklu, ukoliko i na Sepangu bude brz, očekujte da će već od prvih trka sigurno biti u borbi za top 5 pozicija.

Gresini predstavio MotoGP ekipu
Foto: Gresini Racing

Aleks Markez – Spreman da bude još konstantniji

Aleks Markez je imao solidnu prošlu sezonu sa par podijuma i pobedom na sprint trci u Maleziji. Za 2024. godinu je izjavio da želi da bude konstantniji i da mu je prošla sezona protekla u upoznavanju sa Ducatijem i ekipom sa kojom se odlično uklopio.

Gresini predstavio MotoGP ekipu
Foto: Gresini Racing

Gresini Ducati zahvaljujući dolasku Mark Markeza ima velike šanse da dogodine završi među četiri najbolje ekipe. Pre Mark Markezom i Gresini ekipom se već sad stavlja veliki pritisak jer mnogi prognoziraju da bi ove godine mogli da uzmu šampionsku titulu kao nezavisna, odnosno nefabrička ekipa.

Od nagađanja nema puno koristi. Sezona uskoro počinje i sa nestrpljenjem očekujemo prvu trku u Kataru gde će stvari biti jasnije.

Za utiske povodom predstavljanja Gresini ekipe možete posetiti temu na forumu i ostaviti svoj komentar.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.