NaslovnaMoto SportEndurance šampionat 8 sati Ošersleben

Endurance šampionat 8 sati Ošersleben

-

U nedelju se vozi predposlednja runda endurance šampionata na Nemačkoj stazi Ošersleben. Ovo je ujedno i poslednja endurance trka u Evropi jer se posle ove trke šampionat seli na stazu Suzuka u Japanu.

Suzuki Endurance Racing tim dolazi na Ošersleben kao lider šampionata sa 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu SRC Kawasaki ekipu. Ošersleben nudi mogućunost osvajanja 30 bodova za pobednika trke, plus dodatni bodovi za kvalifikaciona mesta od prvog do petog.

Jedna od ekipa koja ima šanse da se bori za šampionsku titule je privatna ekipa Wepol Racing. Wepol Racing ekipa odličnim vožnjama uspela je da se domogne trećeg mesta u šampionatu. Za vodećim u šampionatu zaostaju 14 boda što nije nenadoknadivo, ali će im trebati i malo sreće ukoliko žele da osvoje šampionsku titulu.

8 Sati Ošersleben

YART ekipa zaostaje 24 boda za prvoplasiranom Suzuki Endurance ekipom. YART će morati žestoko da vozi na obe preostale tkre ukoliko žele do šampionske titule, plus moraju da se nadaju da će neko od vodećih u šampionatu kiksnuti.

Tokom celog ovogodišnjeg šampionata imali smo prilike da vidimo kikseve gotovo svih favorizovanih ekipa. Trka 8 sati Ošersleben biće možda i najpresudnija za ovogodišnji šampion tako da vam toplo preporučujemo da ispratite ovu trku.

Kao i sve endurance trke do sada i trku 8 sati Ošersleben možete pratiti na kanalu Eurosport 2 i to u sledećim terminima:

od 12:55 – 14:00
od 16:00 – 21:25

Za diskusiju o endurance trci 8 sati Ošersleben možete svratiti do naše teme na forumu.

Bjbikers časopis
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.