NaslovnaMoto SportEndurance trka 8 sati Suzuke nastupa za vikend

Endurance trka 8 sati Suzuke nastupa za vikend

-

Za vikend se vozi čuvena trka 8 sati Suzuke. Trkom na stazi Suzuka u Japanu ujedno se i završava sezona endurance šampionata.

8 sati Suzuke je najčuvenija trka u endurance šampionatu iz razloga što je oduvek bio prestiž pobediti baš na ovoj trci. Svi japanski proizvođači (Yamaha, Honda, Suzuki i Kawasaki) dovode svoje najbolje vozače koji nastupaju u šampionatima širom sveta. Najčešće baš neke od ovih fabričkih ekipa odnose pobede.

Kawasaki ove godine dovodi svoj najjači vozački sastav iz superbajk šampionata, na trci će nastupati Džonatan Rea, Leon Haslam i Toprak Razgatlioglu. Yamaha je dovela Aleks Louza i Mihaela Van der Marka iz superbajk šampionata, dok će treći vozač biti Kazuki Nakašuga. Honda je u svoje redove dovela Bradla, bivšeg stalnog, a sada povremenog MotoGP vozača i test vozača za Hodnu. Pored Bradla za Hondu će voziti Takahaši i Rijuči Kijonari. Yošimura Suzuki ekipa u svojim redovima imaće Silvana Žintolija, bivšeg superbajk šampiona i sadašnjeg MotoGP test vozača. Njemu će društvo praviti Kazuki Watanabe i čuveni veteran Jukio Kagajama.

8 sati Suzuke

Da vratimo fokus na šampionat. Kawasaki SRC ekipa dolazi na Suzuku sa 5 bodova prednosti u generalnom plasmanu u odnosu na Suzuki Endurance Racing ekipu. Obe ekipe imaju šanse da odu sa Suzuke sa osvojenom titulu. SRC Kawasaki ima nešto veće šanse, budući da su prve tri pozicije uglavnom rezervisane za gore pomenute fabričke ekipe, pa manje bodova ostaje u igri za slabije plasirane ekipe. SRC Kawasaki zasigurno će dobiti i podršku Kawasaki-ja.

Ipak, Kawasaki SRC ne sme da se opusti jer 5 bodova nije velika prednost, a opšte je poznato da je lakše napadati prednost nego je braniti. Suzuki Endurance Racing ekipa do borbe za titulu došla je zahvaljujući konstantno dobrim vožnjama tokom celog šampionata. Očekujemo veliku borbu između ove dve ekipe.

8 sati Suzuke
Kawasaki SRC ekipa ima šansu da stigne do prve titule

F.C.C TSR Honda takođe ima šanse da osvoji titulu, ali su šanse male i moraće da priželjkuju pehove Kawasaki SRC i Suzuki Endurance Racing ekipa.

Direktan prenos trke 8 sati Suzuke prenosiće Eurosport 2 u nedelju ujutro od 04:15 časova.

Za diskusiju o trci 8 sati Suzuke možete svratiti do naše teme na forumu.

Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.