NaslovnaMoto GaražaVesti iz protekle nedelje

Vesti iz protekle nedelje

-

Došao je kraj još jedne radne nedelje, a mi vam još jednom donosimo najzanimljivije moto vesti iz protekle nedelje.

Stiže veća Honda Africa Twin za 2020. godinu

Već neko vreme kruži informacija da će Honda za 2020. godinu izbaciti novu Africa Twin sa agregatom veće radne zapremine. Izgleda da informacija nije samo glasina, jer su stigle i prve opipljive informacije da stvarno stiže nova Africa Twin. Prema prvim podacima, agregat koji će pokretati CRF 1100L Africa Twin biće redni dvocilindraš sa radnom zapreminom agregata od 1.084 ccm.

Vesti iz protekle nedelje

Pretpostavlja se da će novi agregat isporučivati oko 100 KS, te se odmah isključuje mogućnost da Honda pravi motocikl koji bi bio konkurencija BMW -u R1250 GS ili Ducati Multistradi 1260. Zapravo, nova Africa Twin trebala bi da bude konkurencija BMW -u F850 GS i KTM -u 790 Adventure.

Alvaro Bautista lako može da pređe u Hondu

Iako trenutno ima jako loš period u superbajk šampionatu, Alvaro Bautista je ove godine iznenadio sve dominacijom u prvom delu sezone. Iako je za Ducati ostvario odlične rezultate, Bautista i Ducati još nisu produžili saradnju za sledeću sezonu. Da stvar bude zanimljivija, Honda je prišla Bautisti i ponudila mu dvogodišnji ugovor uz obećanje da će za 2020. godinu izbaciti novi superbajk motocikl koji će biti konkurentan.

Vesti iz protekle nedelje

Bautista još nije odlučio da li će preći u Hondu, ali su obe strane zainteresovane za saradnju. Biće zanimljivo videti da li će Ducati rešiti da zadrži Bautistu.

Aprilia priprema novi RS-GP MotoGP motocikl za 2020. godinu

U skorašnjem intervjuu koji je Romano Albesiano dao za GPone sajt, izjavio je da se za 2020. godinu priprema novi RS-GP motocikl koji bi trebao da bude daleko konkurentniji. Albesiano je rekao da novi motocikl neće biti evolucija sadašnjeg modela, već revolucija. Naglasio je da će agregat ostati u V4 konfiguraciji, ali da će ostale komponente biti posve nove.

Nadamo se da će Aprilia uspeti da napravi konkurentan motocikli i da će se boriti za bolji plasman.

Lorenco propušta još dve trke

Iako je najavljeno da će se Horhe Lorenco vratiti na Brnu, to se ipak neće dogoditi. Lorenco se oporavlja dobro, ali i dalje ima bolove te je u dogovoru sa ekipom rešio da pauzira još dve trke i da se vrati 25. avgusta na Silverstonu. Lorenco i Honda nisu želeli da rizikuju da dođe do pogoršanja povrede te su se zato odlučili na ovaj potez.

Lorenca će na naredne dve trke menjati Štefan Bradl.

To je sve od vesti iz protekle nedelje. Sledeće nedelje očekujte nove vesti koje ćemo pažljivo izabrati za vas.

Predlažemo da svratite do naše teme na forumu u kojoj možete diskutovati o svim vestima iz moto sporta.

Bjbikers magazin
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.