January 22, 2022
NaslovnaMoto SportMotoGPGerlof menja Morbidelija na Assenu

Gerlof menja Morbidelija na Assenu

-

Sezona Franka Morbidelija krenula je od lošeg ga još lošijem. Od samog početka sezone muči se na starijoj verziji Yamahe M1. Da stvar bude još gora, Morbideli je zaradio povredu zbog koje će morati da propusti trku na Assenu. Zato će za vikend Garet Gerlof da menja Morbidelija.

Franko Morbideli je juče tokom treninga povredio levo koleno. Nema zvanično, a ni nezvanične informacije na koji način je tačno Morbideli zadobio povredu. Ono što je poznato je to da će Morbideli morati da propusti trku na Assenu. Stepen povrede takođe nije poznat i samo je poznato da je Morbideli upućen na medicinske preglede nakon kojih će se odrediti dalji proces oporavka.

Još jedna šansa za Gerlofa

Mladi Garet Gerlof impresionira u WSBK šampionatu. Prošle godine je Gerlof već imao prilike da vozi u Valensiji kada je utrčao kao zamena za Rosija. Iako nije odradio ceo trkački vikend, Gerlof je sve impresionirao brzim privikavanjem na Yamahu M1. WSBK šampiona je trenutno na pauzi, pa je ova trka došla u pravi čas za Gerlofa.

Gerlof menja Morbidelija
Gerlof menja Morbidelija Foto: Yamaha Racing

Toprak Razgatlioglu odbio poziv

Ponuda za nastup na Assenu bila je prosleđena i Toprak Razgatliogluu, ali je Turčin odbio ponudu jer želi da se fokusira na ostatak WSBK sezone. Toprak je trenutno na drugoj poziciji u šampionatu i zaostaje samo 20 bodova za Rejom.

Pomalo je šteta što nećemo (još) imati priliku da vidimo Topraka na MotoGP motociklu.

Sa druge strane, ovo je odlična prilika da Gerlof pokaže šta ume i da mu se nadoknadi ono što mu je bilo uskraćeno u Valensiji.

Trka na Assenu vozi se predstojećeg vikenda. Ukoliko želite da ostanete u toku sa moto sport vestima, predlažemo da posetite našu temu na forumu posvećenu moto sportu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
140PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se