NaslovnaMoto SportHonda dominirala na 8 sati Suzuke

Honda dominirala na 8 sati Suzuke

-

U nedelju u ranim jutarnjim časovima započelo je 44. izdanje trke 8 sati Suzuke. Ovogodišnja trka ostaće upamćena po dominaciji Honde CBR1000RR-R koja je potukla sve proizvođače.

Ovogodišnje izdanje 8 sati Suzuke nije bilo tako konkurentno što se učešće fabričkih ekipa tiče. Kawasaki i Yamaha nisu izveli svoje fabričke vozače, ali je zato Yamaha dala svoju punu podršku YART ekipi koja se bori za titulu. YART R1 nije ličila na one iz prethodnih trka, ne samo zbog novih grafika, već i raznih unapređenja kojim je Yamaha doprinela.

Elem, trku je poveo SERT Suzuki, ali to nije trajalo dugo. Brzo su se SERT ekipi priključili fabrička Honda ekipa (za koju su vozili Takahaši, Nagašima i Vierhe) kao i YART.

Foto: Fimewc.com

U drugom satu trke videli smo pad F.C.C. TSR Honde koja se takođe bori za titulu. Pad nije bio strašan i brzo se se vratili u trku i na kraju osvojili odlično četvrto mesto.

Zatim se u trećem satu trke dogodilo nešto što bi moglo uticati na šampionat. YART Yamaha je ušla u tehničke probleme i zaustavila se na preko kilometara od boksa. Karel Hanika nije želeo da odustane i gurao je motocikl sve do boksa zbog čega je i zaradio Anthony Delhalle EWC Spirit Trophy za sportski duh.

Do kraja trke se YART vratio, ali su osvojili tek 23. poziciju u generalnom poretku i ostali su bez bodova.

Neko vreme je sve bilo statično na 8 sati Suzuke, a onda je u šestom času kiša rešila da začini stvari. Prva od vodećih ekipa koja je napravila kiks bila je SERT, odnosno Greg Blak koji je pao i oštetio motocikl. Odlazak u boks koštao ih je dobrog plasmana jer su trku završili na 12. mestu.

Dok je SERT bio u boksu zbog pada, za drugo, a zatim i za treće mesto prestigle su ih još dve Hondine ekipe sa brojem 104 i 73.

Pošto se kiša smirila i staza prosušila, noć je polako počela da pada i trka se privodila kraju. Do samog kraja nije bilo većih dramatičnih situacija i fabrička Honda ekipa došla je do svoje druge uzastopne pobede. Takahaši je osvojio svoju 5. pobedu na 8 sati Suzuke, dok je Ćavi Vierhe uspeoda bude u pobedničkoj ekipi na svom debiju.

Honda dominirala na 8 sati Suzuke

Za drugu TOHO Honda ekipu, vozili su nekadašnji BSB šampion Rijuči Kijonari, Takuma i Ikuhiro.

Honda dominirala na 8 sati Suzuke
Foto: Fimewc.com

Treće mesto je pripalo još jednoj ekipi na Honda CBR1000RR-R modelu. Za SDG su vozili Uramoto, Nagoe i Noguši.

Honda dominirala na 8 sati Suzuke
Foto: Fimewc.com

U generalnom poretku sada vodi F.C.C TSR Honda sa 13 bodova u odnosu na YART Yamahu. Budući da je ostala još trka 24 Bol D’Or koja se vozi od 14 – 17. septembra i koja nosi dosta bodova tako da ništa još nije završeno.

Očekujemo spektakl na 24 časa Bol D’Or i veliku borbu između YART Yamahe i F.C.C. TSR Honde. Pripremajte se polako da ceo vikend odvojite za ovu fenomenalnu trku.

Rezultati trke 8 sati Suzuke:

Foto: Fimewc.com

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.