November 27, 2020
Naslovna Moto Sport Izašao novi WSBK kalendar za ovu sezonu

Izašao novi WSBK kalendar za ovu sezonu

-

Budući da je MotoGP šampionat objavio svoj novi raspored trka za ovu sezonu (više o tome možete pročitati ovde), ujedno su i iz WSBK šampionata objavili novi WSBK kalendar za ovu sezonu. Za razliku od MotoGP šampionatu, WSBK će imati raznovrsnije staze u svom kalendaru, koje neće puno odstupati od prvobitnog kalendara. Najveća odstupanja biće po pitanju datuma održavanja trka.

Poput MotoGP šampionat i WSBK će svoju sezonu nastaviti na stazi Herez u Španiji. Datum nastavka trkačke sezone zakazan je za vikend od 31. – 2. avgusta.

Novi WSBK kalendar za ovu sezonu izgleda ovako:

31. – 2. avgust – Herez – Španija
07. – 09. avgust – Portimao – Portugalija
28. – 30. avgust – Aragon – Španija
04. – 06. septembar – Aragon – Španija
18. – 20. septembar – Katalunja – Španija
02. – 04- septemar – Manji Kur – Francuska

U planu je da se voze i trke na stazi San Huan de Vilikum (Argentina) i Mizano (Italija). Te dve trke trebalo bi da se održe od 09. – 11. oktobra, odnosno 06. – 08. novembra, ali datum za te dve staze treba da bude potvrđen.

Takođe, u igri su još tri staze (Donington, Asen i Losail) na koje bi mogao da se vozi WSBK šampionat, ali to sve zavisi od toga kako će se odvijati situacija sa COVID-19 virusom i merama koje će preduzeti države u kojima se staze nalaze.

SSP i SSP300 klasa voziće dve trke po trkačkom vikendu

Novina u preostalom delu sezone biće i dve trke po tkračkom vikendu za kategorije SSP i SSP300. Obe klase voziće trke u subotu, posle kvalifikacije i prve WSBK trke, dok će se u nedelju voziti po standardnom rasporedu koji se vozio i prošle sezone.

Izašao novi WSBK kalendar za ovu sezonu

Ovo je dobar potez organizatori, bar što se nas gledalaca tiče. Jedino se postavlja pitanje troškova ekipa, budući da dodatne trke znače i dodatne troškove za ekipe, ali verujemo da su organizatori mislili i na to i da će pomoći ekipama.

Sa nestrpljenjem očekujemo 31. jul i nastavak WSBK sezone. Ukoliko želite da diskutujete o dešavanjima u WSBK šampionatu, predlažemo da svratite do naše teme na forumu posvećene moto sportu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,414FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
114PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se