September 27, 2020
Naslovna Garaža Kako pravilno razraditi nov motocikl?

Kako pravilno razraditi nov motocikl?

-

Najsrećniji dan u karijeri svakog motocikliste je onaj dan kada iz salon istera potpuno nov motocikl. Međutim, prvo razočarenje nastaje kada se novom vlasniku objasni da će morati da sačeka malo sa upoznavanjem punog potencijala novog motocikla, jer je potrebno prvih 1.000 km voziti pažljivo. A šta znači to pažljivo i kako pravilno razraditi nov motocikl, kao i zašto je to bitno objasnićemo vam u daljem tekstu.

Kada radite kao test vozač imate tu sreću i nesreću da vozite uglavnom potpuno nove motocikle, sa jako malom ili gotovo nikakvom pređenom kilometražom. Nesreća u tome je što prvih 1.000 km kao test vozač moram da vozim nov motocikl pažljivo, jer na meni leži velika odgovornost da se motocikl vrati u najboljem mogućem stanju, pošto testni motocikli uglavnom kasnije ponovo završe u prodaji, doduše po nešto povoljnijoj ceni, ali su i takvi motocikli jako dobar izbor za kupce.

Da ne davim sa pričom oko toga kako dobijete gotovo nov motocikl za manje pare, tu priču ćemo ostaviti za drugi put. Vraćamo se na temu oko razrađivanja i postupanja sa novim motociklima.

Nov motocikl iz fabrike izlazi sa određenim brojem pređenih kilometara

Dobro ste pročitali. Čak iako vam na satu ili instrument tabli piše da motocikl ima 0 pređenih kilometara (što je u principu i tačno) to ne znači da vaš motocikl nikad nije vožen. Naime, u fabrici uglavnom svaki motocikl prolazi kroz kratak test na traci. Prilikom tog testa provera se da li sve funkcioniše dobro, da li menjač i kvačilo rade propisno, da li postoje curenja ulja, rashladne tečnosti, itd.

Bio sam prisutan kada se vršio prvi servis Yamahe MT 09 koju sam nedovno testirao (taj tekst možete pročitati ovde) i kada je serviser priključio MT 09 na dijagnostiku videli smo da je MT 09 već imao oko 40 km. Ti kilometri se ne vide na instrument tabli, već su pohranjeni u memoriji elektronike motocikla i vide se samo pri dijagnostici.

Kako pravilno razraditi nov motocikl?
Yamaha MT 09 tokom prvog servisa Foto: Bjbikers.com

Prvih 1.000 km ne bi trebalo da se prelazi propisan broj obrtaja

Svaki prodavac motocikala objasniće vam da prvih 1.000 km ne prelazite određeni broj obrtaja. Konkretno, kada sam testirao Yamahe MT 07 i MT 09 u korisničkom uputstvu pisalo je da ne sme da se pređe 6.000 O/min i da se vodi računa o temperaturi agregata. Zašto baš 6.000 O/min? Jednostavno, fabrika je tako odredila i to treba poštovati. Zašto paziti na temperaturu agregata? Iz prostog razloga jer je pregrevanje agregata upravo najopasnije ako se dogodi kad je agregat nov. Unutar novog agregata tolerancije su najmanje i vremenom se povećavaju. Ukoliko bi došlo do pregrevanja agregata moglo bi da dođe do opasnog širenja unutrašnjih komponenti poput klipova, itd. što može prouzrokovati fatalne kvarove.

Bitno je da se nov motocikl ne vozi “u crveno” kako bi se dalo vremena ventilima i karikama da pravilno ulegnu i da se “formiraju”. Faktički, kada agregat prelazi prvi kilometre svi delovi unutar agregata se poliraju i po prvi put prolaze kroz neke temperaturne oscilacije. Zato tokom vožnje pazite da ne prelazite naznačeni broj obrtaja kao i da stalno motrite na temperaturu agregata. U redu je da se ventilator uključuje, ali uvek vodite računa da vam se ne uključi lampica za rashladnu tečnost koja označava da je agregat dostigao visoku temperaturu ili da postoji curenje rashladne tečnosti. U tom slučaju parkirajte motocikl i ako ne postoji curenje rashladne tečnosti sačekajte malo da se agregat ohladi pa nastavite sa vožnjom.

Kako pravilno razraditi nov motocikl?
Ne prelazite broj obrtaja koji je propisao proizvođač Foto: Yamaha Press

Oprezno tokom prvih 100 km

Kočnice i gume, kao i lanac i lančanici traže malo vremena i njima je potrebno razrađivanje. Kočione pločice kada su potpuno nove traže neko vreme da u potpunosti nalegnu na diskove. Imam običaj da odmah po preuzimanju motocikla kočim više nego što je potrebno kako bi pločice što pre nalegle. Kako vreme prolazi, primetićete da kočnice sve bolje i bolje “grizu”, to je upravo zbog toga što pločice počinju da se troše i u potpunosti naležu na diskove.

Daje vreme gumama! Na you tube -u možete pronaći nekoliko video zapisa motociklista koji su pali sa motocikla zbog tek montiranih novih guma. Nove gume na sebi imaju zaštitni lak kojem je potrebno oko 100 km kako bi se skinuo i kako bi guma dostigla svoj optimum za pravilno prijanjanje. Imajte na umu da nije dosta da skinete lak sa središnjeg gazećeg sloja, već da postepeno obarate motocikl kako bi i sa bokova skinuli lak, kako se ne biste neprijatno iznenadili u nekoj od krivina.

Oprezno sa novim gumama Foto: Bjbikers.com Kako pravilno razraditi nov motocikl?

Obratite pažnju na lanac

Kada je nov, lanac zna posle par stotina kilometara da se istegli. Međutim, to nije tegljenje u smislu da lanac ne valja, već pošto je potpuno nov, neki članci lanca tek posle određenog vremena pravilno nalegnu te lanac bude neznatno duži i potrebno ga je malo dotegnuti. To nije slučaj sa svim lancima, ali valja obratiti pažnju.

Obavezno odradite prvi servis na 1.000 km!

Prvi servis je bitno odradite na 1.000 km, bilo bi poželjno da ne bude puno preko 1.000 km, a ne treba da bude ni puno pre 1.000. km. Na nekim motociklima servis ni ne može da se odradi dok se ne pređe 1.000-ti kilometar. U tom slučaju bi bilo poželjno da planirate kilometražu da sa nešto iznad 1.000 km budete na servisu.

Zašto toliko naglašavam tih famoznih 1.000 km? U prvom delu teksta sam pisao da se delovi međusobno poliraju i da su novi. Usled trenja stvaraju se sitni opiljci koji se potom talože u filter ili ostaju na dnu kartera. Iz tog razloga je bitno odraditi prvi servis na vreme, kako bi se sitni opiljci (često nevidljivi golim okom) uklonili iz agregata.

Sve što treba da znate o uljima za motocikle
Kako pravilno razraditi nov motocikl?

Druga stvar koju mnogi ne znaju je ta da se u nove agregate često sipa ulje drugačijih specifikacija u odnosu na ulje koje se sipa na prvom i ostalim servisima. To ulje drugačijih specifikacija fabrika namerno sipa upravo zbog potreba razrađivanja motocikla. Ne pitajte po čemu se to ulje razlikuje, ne znam detalje (eto dobre ideje za neki od sledećih tekstova).

Za kraj ostavljam samo da kažem jednu stvar: motocikli su izuzetno pouzdani i mogu da traju dosta dugo, ukoliko se redovno servisira i održava. Pod redovnim servisiranjem podrazumeva se zamena ulja, filtera (ulje, vazduh) kao i štelovanje ventila u intervalima propisanim za to. Verujte da koliko god forsirate motocikl, uz redovno održavanje može taj isti motocikl može da pređe mnogo kilometara. Zato se uvek pridržavajte preporuke proizvođača.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,365FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
111PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se