NaslovnaMoto GaražaKove stigao u Srbiju

Kove stigao u Srbiju

-

Kove, mlad proizvođač motocikala skrenuo je pažnju na sebe tokom prethodnih par Dakar reli takmičenja na kojim su ostvarili zapažene rezultate sa njihovim 450 Rally. Kada se zagrebe ispod površine i pogleda malo detaljnije, Kove ima nekoliko zanimljivih motocikala u svojoj ponudi. Ono što je još bitnije, Kove je stiga o i u Srbiju i zastupaće ga firma Burnout.

Kove je nastao još 2007. godine, a od 2017. godine su ozbiljnije zastupljeni na tržištu.  Osnivač, Zhang Xue je bivši enduro takmičar koji je od malih nogu bio opsednut motociklima i takmičenjima. Konkretno, zanimao ga je Dakar reli, ali je vremenom postao ljubitelj svih takmičenja, što govori i činjenica da su prošle godine ušli u SSP300 šampionat kao prvi kineski tim. Već ove godine ostvarili su zapažene rezultate sa sportskim Kove 321RR koji se u prvoj rundi šampionata našao na drugoj poziciji i prvom podijumu za kove.

Sa takmičenja u proizvodnju

Predanost pravljenju motocikala i zapaženi rezultati na pre svega off roada takmičenjima privukli su dosta pažnje i Kove je počeo da prima porudžbine za prve motocikle. Tako nastaje proizvodnja i Kove filozofija da manje – više identične takmičarske motocikle ponude kupcima, po razumnim cenama.

Najviše pažnje privukao je Kove 450 Rally sa kojim nastupaju na Dakar reliju. Osim 450 Rally modela, pažnju privlači i Kove 510X iz adventure verzije, zatim „maleni“ 321RR koji je pokazao da može da se nosi sa konkurencijom poput Kawasaki Njinja 400, Yamahe R3 i KTM RC390. Zanimljiv je i Kove 800X sa dobrim performansama.

Kove stigao u Srbiju Foto: Kove

Kove stigao u Srbiju

Od ove godine Kove je zastupljen u Srbiji. Firma Burnout ( zvanični uvoznik za Ducati, Benelli, Brenta Freni, SW Motech, Ohlins, Rizoma, Quad Lock, Termignoni, SC Project, R&G, WD40 (moto program), Denali i Barkbusters.) postao je jedini ovlašćeni zastupnik i uvoznik za Kove.

U svojoj ponudi već imaju pomenute 450 Rally i 510X modele koji se mogu videti u njihovom salonu na adresi Bulevar Arsenija Čarnojevića 95A u Beogradu.

S obzirom na zalet koji je Kove uhvatio i činjenicu da je Burnout proveren i pouzdan zastupnik, Kove ima veliki potencijal i odličnu podršku.

Ukoliko imate iskustva sa Kove motociklima, predlažemo da svoje utiske postavite u temi na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.