July 30, 2021
NaslovnaMoto SportKTM još 5 godina u MotoGP šampionatu

KTM još 5 godina u MotoGP šampionatu

-

KTM je danas izdao saopštenje u kojem navodi da će sigurno provesti još najmanje 5 godina u MotoGP šampionatu. Danas su KTM i DORNA zvanično potpisali ugovor o produženju saradnje, odnosno o daljem učešću u MotoGP šampionatu.

U MotoGP šampionat KTM je ušao 2017. godine i brzo je napredovao, ako se uzme u obzir da prethodno nisu imali iskustva u najjačoj klasi. Već na kraju 2018. godine na trci u Valensiji KTM je zabeležio svoj prvi podijum.

Prošle godine imali smo prilike da gledamo iznenađenja koja su nam KTM i njegovi vozači priredili. Bred Binder i Migel Oliveira doneli su tri pobede za KTM. Prvo je Binder na maestralan način na Brnu došao do prve pobede za KTM. Zatim je Migel Oliveira “ukrao” pobedu na Spielbergu, a pobedu je ostvario i na domaćem terenu na poslednjoj trci u sezoni održanoj na stazi Portimao u Portugalu.

KTM još 5 godina u MotoGP šampionatu
Migel Oliveira doneo je dve pobede za KTM Tech3 ekipu Foto:Polarity Photo, KTM Press

KTM je od prošle sezone na startnu postavu dodao i satelitsku Tech3 ekipu, koja je takođe zahvaljujući KTM-u i Oliveiri došla do svoje prve pobede u karijeri.

Najveći uspeh u plasmanu konstruktora KTM je ostvario upravo prošle godine osvojivši četvrto mesto u šampionatu konstruktora.

Potez koji je KTM povukao da ostane još 5 godina u MotoGP šampionata došao je logično jer se KTM dobro promoviše odličnim rezultatima. Takođe, DORNA ima veliki interes jer KTM privlači nove gledaoca u MotoGP šampionat, ali i doprinosti većem broju proizvođača na startnoj postavi.

KTM još 5 godina u MotoGP šampionatu
Bred Binder je na Brnu doneo prvu pobedu za KTM Foto: KTM Press

Verujem da će KTM u budućnosti nastaviti da ostvaruje odlične rezultate. Od sledeće sezone fabričku za KTM ekipu voziće Bred Binder i Migel Oliveira, dok će u Tech3 ekipi voziti Danilo Petrući i Iker Lekuona.

Za komentare i diskusiju o produženju saradnje između DORNA-e i KTM-a možete posetiti i našu temu na forumu posvećenu moto sport vestima.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se