August 17, 2022
NaslovnaMoto SportLorenco Savadori umesto Smita u Apriliji

Lorenco Savadori umesto Smita u Apriliji

-

Jedna neočekivana vest stiže iz MotoGP šampionata, a tiče se Aprilia ekipe. Dosadašnji vozač Bredli Smit neće više nastupati na trkama do kraja sezone, umesto njega voziće Lorenco Savadori.

U MotoGP šampionatu ostalo je još tri trke do kraja sezone. Dve trke voziće se na stazi Rikardo Tormo u Valensiji, a poslednja trka voziće se na stazi Portimao u Portugalu.

Zbog problema i doping afere Janonea, Arpilia je tokom sezone angažovala Smita da vozi za Apriliu dok se ne reši situacija sa Janoneom. Smit se na poslednjih par trkačkih vikenda solidno pokazao. Međutim Aprilia je rešila da iznenada zameni Smita, trenutnim test vozačem za Apriliu i vozačem u CIV šampionatu. Zapravo, Savadori je novi italijanski šampion u superbajk kategoriji.

Masimo Rivola je istekao da su ove tri trke u MotoGP šampionatu nagrada za Savadorija za dominaciju u italijanskom šampionatu, u kojem je pobedio na šest trka i osvojio dva druga mesta. Takođe, to je priprema za razvoj Aprilie RS-GP za 2021. godinu.

Lorenco Savadori umesto Smita u Apriliji
Lorenco Savadori umesto Smita u Apriliji Foto/source: piaggiogroup.com

Aprilia ove godine uopšte ne briljira u MotoGP šampionatu, pa se ovaj potez može razumeti i sa strane pokušaja Aprilie da naprave promenu i pokušaju da unaprede stvari u ekipi i na motociklu.

Nećemo morati dugo da čekamo da vidimo Savadorija u akciji, jer se naredna MotoGP trka vozi 8. novembra u Valensiji.

Za komentare i diskusije o moto sport vestima, možete posetiti našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.