May 10, 2021
NaslovnaMoto SportMotoGPMarkez se vraća na stazu!

Markez se vraća na stazu!

-

U julu prošle godine, Markez je imao težak pad i prelom nadlaktice. Komplikacije i spor oporavak u jednom trenutku ugrozili su njegovu karijeru. Međutim, posle devet meseci od pada, Markez se konačno vraća na stazu.

Od poslednje operacije stvari su krenule bolje po Mark Markeza. Infekcija koja je sprečavala zarastanje kosti je uspešno izlečena, a sama kost počela je da zaceljuje. Zatim se Mark Markez polako vratio treninzima.

Poslednja dva meseca započeo je i treninge motociklom. Prvi trening odradio je na mini motociklu, a zatim je odradio test na stazi Montmelo u Kataloniji i to na Hondi RC213V-S. Nakon toga vozio test na stazi Portimao.

Iako je bilo najave da će Markez nastupani na trci u Kataru, lekari su ipak rekli da se strpi još malo. Tog puta, Markez je poslušao savete lekara i preskočio oba trkačka vikenda u Kataru.

Predstojećeg vikenda održava se trka na stazi Portimao u Portugalu. Na toj trci, Markez se konačno vraća na stazu jer je najavio i potvrdio svoje učešće.

Markez se vraća na stazu
Markez se vraća na stazu Foto: Honda Racing Corporation

Koliko je tačno fizički spreman, to ne zna niko sem samog Markeza i tima oko njega. Sigurno je samo stvar da se Markez ovog puta ne vraća delimično spreman jer sigurno ne želi sebi da dozvoli situaciju poput one kada je pokušao da vozi na Herezu prošle godine. Njegova fizička spremnost zasigurno je na visokom nivou. Prema sadržajima sa društvenim mreža vidi se da je Markez vršio kondicione treninge kao i treninge snage.

Jedini problem može da predstavlja strah od pada i ponovne povrede. Svi vozači koji su imali teže povrede suočili su se sa problemom ponovnog navikavanja i oslobađanja straha od pada. Sa obzirom da je Mark Markez uvek bio mentalno jak i neustrašiv, verovatno će se brzo prilagoditi i ponovno vratiti u stari režim.

Portimao nije nimalo laka staza, čak je i prilično fizički zahtevna, sa puno promena pravca, ali i teškim kočenjima. Budući da je Markez trenirao upravo na Portimau, verujem da već zna šta ga manje više čeka. Ne treba očekivati čuda na prvoj trci, ali opet, to je Mark Markez i sigurno će dati sve od sebe da ostvari što bolji rezultat. Pitanje je samo koliko će biti spreman da rizikuje, a to ćemo videti već za vikend.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,267FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se