NaslovnaMoto SportMotoGPMiler i Ducati produžili ugovor za 2022. godinu

Miler i Ducati produžili ugovor za 2022. godinu

-

Sezona je tek počela, a već je došlo vreme za potpisivanje novih ugovora. Prvi u redu za potpisivanje ugovora stali su Miler i Ducati. Miler možda nije na najbolji način započeo sezonu, ali je sa poslednjih par očigledno uradio dovoljno da bi mu Ducati ponovo ukazao poverenje.

Izgleda da postoji nešto u korelaciji Ducati – Australija. Džek Miler je u poslednje dve trke na Herezu i Le Manu vezao dve pobede i na taj način malo anulirao loše rezultate iz Katara. Ducati je prema svemu sudeći zadovoljan rezultatitima i Milerovim angažovanjem u ekipi i zato su već sad rešili da produže ugovor sa Milerom sa 2022. godinu.

Povodom produženja ugovora u Ducati ekipi, Miler je izjavio sledeće:
Oduševljen sam što ću i sledeće sezone nastaviti svoju avanturu u Ducati Lenovo ekipi. Velika mi je čast što nosim ove boje i što sam uspeo da pobedim na poslednje dve trke na Desmosedići GP motociklu! To ne bi bilo moguće bez podrške koju mi pruža Ducati i cela ekipa. Želim da se zahvalim Dal Inji, Paolu, Davidu i Klaudiju za to što su verovali u mene. Sad mogu da se koncentrišem na trenutnu sezonu. Trenutno smo četvrti u generalnom poretku, ne tako daleko od vodećeg u šampionatu, a šampionat je dugačak. Daću sve od sebe da nastavim ovaj pozitivan trend i da se borim za titulu. Forza Ducati!

Miler i Ducati
Džek Miler i Ducati zajedno i sledeće sezone Foto: Ducati

Luiđi Dal Inja:
Oduševljeni smo što možemo da objavimo da ćemo nastaviti saradnju sa Milerom i u 2022. godini. U svojoj prvoj sezoni, Džek je pokazao veliki talenat, profesionalizam i odlučnost. Nakon teškog početka sezone obezbedio nam je dve važne pobede u različitim vremenskim uslovima. Zasigurno je jedan od vozača koji shvata sve prednosti i potencijal Desmosedići GP motocikla, kao što su rezultati u prethodne dve trke i pokazali. Kao i uvek, naš cilj ostaje titula šampiona i verujemo da će Džek i Peko (Banjaja) biti među glavnim kandidatima za titulu u 2022. godini.

Foto: Ducati

Miler sad sa mnogo manje pritiska može da se posveti nastavku sezone. Za vikend ga očekuje trka na stazi Muđelo, koja je domaća staza za Ducati i u prošlosti su imali puno uspeha.

Za komentare i diskusiju o vestima iz moto sporta, možete posetiti našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.