NaslovnaMoto GaražaMitas predstavio nove Sport Force + EV i RS gume

Mitas predstavio nove Sport Force + EV i RS gume

-

U poslednjih nekoliko godina Mitas je postao popularan proizvođač guma za motocikle. Jedan od aduta Mitas kompanije je i Mitas Sport Force + guma namenjena sportskoj vožnji. Od ove godine dolazi nova verzija Sport Force + gume u varijantama EV i RS.

Mitas je rešio da unapredi Sport Force + program guma i da predstavi verziju gume namenjenu hypersport kategoriji motocikala, ali i da ponudi gumu namenjenu trackday vozačima na stazi.

Tako su razvijene dve gume: Sport Force + EV i Sport Force + RS.

Sport Force + EV

Sport Force + EV guma u principu je slična dosadašnjoj Sport Force + gumi, sa tim što se otišli korak dalje u razvoju. EV oznaka označava “Evolution” i prema tvrdnjama kompanije Mitas, Sport Force + EV pruža bolju stabilnost pri prolasku kroz krivine i veći ugao obaranja. Do unapređenja se došlo upotrebom drugačije komponente guma koje omogućavaju veću kontaktnu površinu sa asfaltom, a samim tim i bolje prijanjanje pri kočenju, ubrzanju i prolasku kroz krivine. Mitas Sport Force + EV biće dostupna u dimenzijama 120/70ZR17 (58W); 180/55ZR17 (73W) ; 190/50ZR17 (73W) ; 190/55ZR17 (75W).

Mitas Sport Force + EV RS
Mitas Sport Force + EV

Sport Force + RS

Sport Force + RS guma namenjena je vožnji na stazi u suvim uslovima. “RS” je oznaka za “Race Soft”. Guma je predviđena da pruži najbolje moguće prijanjanje i stabilnost u širokom rasponu temperatura. Guma će inicijalno biti dostupna samo u veličinama 10/70ZR17 (54W) i 140/70ZR17 66W. Nakon ove dve dimenzije u planu je da se proizvode i u drugim dimenzijama.

Obe verzije guma biće dostupne od marta meseca.

BJBikers redakcija od Mitas kompanije dobila je na test verziju “običnih” Sport Force + guma i sa testom počinjemo čim vremenski uslovi dozvole, a ako sve bude u redu postoji velika šansa da ćemo testirati i neku od verzija guma predstavljenih u ovom tekstu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.