NaslovnaMoto GaražaTestovi Motocikala i OpremePočinjemo test Mitas Sport Force + guma

Počinjemo test Mitas Sport Force + guma

-

Verujem da smo vas ove sezone već navikli na naše testove motocikala. Ovog puta odlazimo korak dalje i počinjemo i sa testovima guma za motocikle. Naš prvi test guma nastao je u saradnji sa kompanijom Mitas iz Slovenije. U dogovoru sa njima dobili smo na test jedan set Mitas Sport Force + guma u dimenzijama 120/70 ZR17 i 190/50 ZR17. Budući da je reč o sport gumama, rešili smo da ih montiramo na naš redakcijski VTR 1000 SP1, koji sa svojih 136 KS predstavlja dobar izbor za test ovih guma.

Zašto baš Mitas Sport Force +?

Ne postoji nikakav marketinški trik ili nešto slično iza ovog testa. Za Mitas Sport Force + odlučili smo se iz razloga što se u poslednje vreme dosta priča o Mitas gumama. Gume su cenovno prilično povoljne, a mišljenja su podeljenja. Tako imamo vozače koji imaju najpozitivnija iskustva sa Mitas gumama, ali i one koji su nezadovoljni.

Kako bi zaista utvrdili kakve su performanse i dugotrajnost Mitas Sport Force + guma, rešili smo da sprovedemo naš samostalni test. Direktno smo se obratili kompaniji Mitas u Sloveniji koja nam je izašla u susret poslavši nam set guma najvežijeg DOT-a, kako bi test bio što verodostojniji.

Mitas Sport Force +
Foto: Mitas-moto.com

Šta znamo o Mitas Sport Force + gumama?

Prema tehničkim podacima iz Mitasa-a, Sport Force + guma napravljena je da prati dinamičan stil vožnje i da pruži stabilnost i lakše upravljanje motociklom u krivinama. Komponenta od koje guma napravljena sadrži aditive i siliku koja omogućava da se guma brže zagreje i da pruža najbolje moguće prijanjanje. Guma je napravljena SCT tehnologijom (Strong Carcass Technology) sa čvršćim karkasom kako bi se omogućila dugotrajnost gumi.

Mitas Sport Force +
Foto: Mitas-moto.com

Cilj našeg testa

Uzimajući u obzir sva pozitivna i negativna isksustva drugih vozača, na osnovu istih ćemo praviti zapažanja tokom testa, kako bismo utvrdili šta Sport Force + guma zaista može da pruži. Do sada su vozači uglavnom hvalili ponašanje gume po suvom asfaltu, ali su i kritikovali ponašanje po kiši.

Tako da ćemo se tokom testa posebno trduti da što više vozimo u kišnim uslovima, kako bi prikupili što više informacija i iskustva. Ukoliko budemo u prilici, vršićemo i test na stazi. Iz fabrika Mitas su poručili da guma može da se vozi i na stazi, ali da se izuzetno pazi na preporučene pritiske, jer je Sport Force + guma ipak namenjena vožnji na ulici i u saobraćaju.

Kad smo kod preporučenih pritisaka, za Sport Force + važe sledeće preporuke pritisaka u sledećim uslovima:

Vožnja sa saputnikom i dodatnim prtljagom 2.6 bara2.9 bara
Vožnja na težem toruing motociklu radne zapremine preko 1000cc 2.6 bara2.9 bara
Solo vožnja na težem motociklu radne zapremine do 1000cc 2.5 bara2.7 bara
Solo vožnja na mmotociklu radne zapremine do 650cc 2.3 bara2.5 bara
Solo vožnja na mmotociklu radne zapremine do 400cc 2.2 bara2.4 bara
Vožnja na trkačkoj stazi 2.3 bara2.1 bara

Što se kilometraže koje su Sport Force + gume sposobne da pređu. Iz fabrike Mitas dobili smo informaciju da je u zavisnosti od stila vožnje, maksimalna kilometraža za ove gume do oko 7.000 km. Svakako, ako budemo testirali i na stazi, maksimalna distanca zasigurno će biti kraća od 7.000 km.

Tokom testa svoje utiske ćemo pažljivo beležiti i nakon testa napravićemo detaljan izveštaj i naše utiske o Sport Force + gumama. Ukoliko vremenske prilike budu dozvolile, to jest ako ne bude previše hladno, očekujemo da će test biti brzo završen.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.