NaslovnaMoto GaražaMitas Terra Force - R fabrički na KTM 1290 Super Adventure S

Mitas Terra Force – R fabrički na KTM 1290 Super Adventure S

-

Mitas može da se pohvali još jednim poslovnim uspehom, budući da će Terra Force – R gume biti fabrički montirane na KTM 1290 Super Adventure S. Upravo je specifikacija Terra Force – R gume očigledno odgovarala KTM-u koji je odlučio da je montira na svoj najjači putni motocikl.

Doduše, ovo nije prvi put da se KTM odluči na saradnju sa Mitas kompanijom. Ranije, 2019. godine KTM 690 Enduro R takođe je bio opremljen Mitas gumama, ali u tom slučaju radilo se o E-07 gumama.

Karakteristika Terra Force – R guma je ta da su predviđene da 90% vremena provedu na asfaltu, ali je ostavljeno i 10% prostora za silazak na neki blaži “off road”, odnosno silazak sa asfalta po zemljanim putevima ili makadamu. Takođe je predviđena da nosi opterećenja koja uključuju samu težinu motocikla, ali i težinu vozača, suvozača i prtljaga, a da pri tome i dalje pružaju dobro prijanjanje i osećaj u vožnji.

Mitas Terra Force - R
Mitas Terra Force – R Foto: Mitas

Konkretno, na KTM 1290 Super Adventure S nalaze se Mitas Terra Force – R gume u dimenzijama 120/70ZR19 60W TL napred i 170/60ZR17 72W TL pozadi.

Produbljivanje saradnje između kompanija Mitas i KTM osim marketinškog ima i benefit što će Mitas na osnovu povratnih podataka moći da unapređuje i razvija gume.

Ranije ovog meseca, Mitas je već predstavio nove Sport Force + gume (o tome više možete pročitati ovde).

U poslednjih par godina Mitas se trudi da razvije sve bolje verzije guma. Zato je i BJBikers redakcija na test dobila set Mitas Sport Force + guma, kako bi vam preneli utiske (o predstojećem testu Mitas Sport Force + guma možete pročitati ovde).


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.